Frankwatching Logo

Digital Marketing Conference 2022

Klaar voor een digitale toekomst

Bekijk het programma
Virtueel

Blijf op de hoogte van de volgende editie!

Schrijf je in voor onze Marketing-nieuwsbrief en ontvang 2 à 3 keer per maand de beste artikelen, gratis webinars & exclusieve acties

Frankwatching organiseerde een gloednieuwe conferentie over digital marketing. Een dag vol inspiratie en kennis: van strategische successen tot slimme online tactieken, maar ook de minder bekende verhalen over marketingmissers komen voorbij.

First-party data en content, online gedragsbeïnvloeding, branding versus performance… bij moderne digital marketing komen veel disciplines samen. Hoe houd je het overzicht? Hoe richt je je organisatie slim en wendbaar in? En welke mensen, technologie en skills heb je nodig voor de beste klantervaring? Vind de antwoorden op de virtuele Digital Marketing Conference.

Sprekers

Dit waren de sprekers van de 1e editie van Digital Marketing Conference. Op de hoogte blijven van het programma in 2024? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Annemarie Joosen

Nieuwe digitale strategie NS
Keynote

De nieuwe digitale strategie van NS

NS maakt de stap van treinbedrijf naar breed mobiliteitsbedrijf. Een van de grote uitdagingen: het gebruik van duurzaam vervoer aantrekkelijk maken. Daarvoor is goed inzicht nodig in klantbehoeften, en experimenteren in het digitale domein. Annemarie dook in het hoofd van mensen en vond vijf associaties die NS moet claimen om relevant en onderscheidend te worden. Welke online triggers passen in de NS-app, en welke nieuwe producten kan de NS online ontsluiten? Annemarie neemt ons mee in de nieuwe visie en deelt welke (online) stappen nodig zijn om dit doel te bereiken.

 • Annemarie is als Lead Reizigers ComIt bij NS verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de nieuwe digitale strategie, productontwikkeling, UX en marketing.

#strategie #neuromarketing #triggers #productontwikkeling

Wessel van Eeden

Mobile disruptie Justdiggit
Expertsessie

Hoe Justdiggit met mobiele technologie en communicatie vergroening opschaalt in Afrika

Wessel vertelt over de nieuwe mobiele app die is ontwikkeld, waarmee de NGO in 1 klap kan opschalen met de communicatie naar boeren in Tanzania. De inzet van data, technologie en communicatie betekent een disruptie in de manier waarop de NGO samenwerkt en communiceert: iedereen met een mobiele telefoon wordt ambassadeur voor vergroening in Afrika.

 • Wessel is sinds 2013 communications director en executive board member bij Justdiggit. Hij werkte daarvoor als CMO bij NGO Dance4Life en dance-organisator ID&T, en is (mede)oprichter van club- en festivaltour Amsterdance en merkactivatiebureau True People.

#mobile #app #innovatie #productontwikkeling

Michael de Kruijf

Creativiteit en diversiteit Greenberry
Keynote

Diversiteit en inclusiviteit binnen het digitale landschap: en nu echt!

Veel bedrijven associëren zich graag met inclusiviteit en diversiteit. Maar hoe zorg je dat het niet alleen bij die associatie blijft? ‘Of je nu digital marketeer, service designer of brandmanager bent: als je van waarde wilt zijn voor je doelgroep met een boodschap of product, ben je verantwoordelijk voor – en haal je succes uit – een gelijkwaardige behandeling van de verschillende mensen in je doelgroep. Voelt iedereen zich welkom of betrokken? Is iedereen in staat je boodschap te begrijpen en je product te gebruiken?’ ,aldus Michael. Een inspirerend gesprek over hoe je als organisatie serieus aan de slag kunt gaan met creatieve en inclusieve propositieontwikkeling.

 • Michael is partner van digitaal designbureau Greenberry.

Tjaard Prins

Customer journey Centraal Beheer
Expertsessie

Denken en werken vanuit de customer journey: lessen van Centraal Beheer

Centraal Beheer heeft het customer journey-denken écht centraal gezet in de strategie en doelstellingen, onder de noemer Continu Beter. Dit vraagt nogal wat van de organisatie, van je data en mensen. Tijdens deze presentatie gaat Tjaard hier uitgebreid op in en geeft hij een aantal concrete voorbeelden van data-driven denken en werken.

 • Tjaard is Lead Data Consultant bij Centraal Beheer en heeft een verregaande interesse in marketing en data. Zijn team focust op merk-, kanaal- en klantreisoptimalisaties.

#customerjourney #datadriven

Rico Stuijt

Performance Measurement Just Eat Takeaway.com
Expertsessie

Wat kun je doen om attributieverlies tegen te gaan? Use cases & best practices

Attributieverlies is sinds de privacymaatregelen een belangrijk probleem voor digital marketeers. Just Eat Takeaway.com zoekt naar mogelijkheden om kanalen zoals Google Ads & Organic, Facebook en mobile DSP’s juist te waarderen. Marc en Rico leggen uit wat dit doet voor campagnes, kpi’s en hoe je attributieverlies tegen kunt gaan. Bereid je voor op een sessie van hoog niveau!

 • Marc Deckers begon 7 jaar geleden bij Just Eat Takeaway.com en is manager van een deel van het Performance Display team voor nieuwe klanten en herhaalbestellingen.
 • Rico Stuijt begon 6 jaar geleden bij Just Eat Takeaway.com en is Lead Performance Measurement, waarbij hij alle Web & App verkeer doormeet en werkt aan incrementality testing en doelgroeptargeting.

#performancemarketing #attributie #serversidetracking

Aletta Kok

Digital growth Jaarbeurs
Expertsessie

Van event industrie naar data company

Jaarbeurs won recent een prestigieuze internationale award voor haar nieuwe Jaarbeurs Live app en is daarmee de eerste venue organiser in Europa die een eigen live-app met indoor navigatie aanbiedt aan bezoekers en event-organisatoren. De app is het nieuwste resultaat van een ingrijpende herpositionering, inclusief digitale strategie, waarmee Jaarbeurs flink wil groeien na twee jaar noodgedwongen stilstand door Covid. Aletta deelt de strategie en legt uit wat er nodig is om gewenste resultaten te boeken. Alles hangt af van de juiste keuze, energie, maar ook de juiste partners.

 • Aletta Kok is sinds 2019 Chief Marketing & Digital Officer bij Jaarbeurs.

#innovatie #app #strategie

 

Jan Willem Onderwater

Branding & performance Noshirt
Expertsessie

Noshirt Women en de onzichtbare spagaat tussen branding en performance

Structureel bouwen aan je merk is essentieel. Dat geldt ook voor een onzichtbaar, high-end merk binnen de ondermode. E-commerce speler Noshirt begeeft zich in een continu spanningsveld tussen branding en performance. Hoe ontstijg je het gemiddelde en welke brandingtactieken maken je tot een effectieve online speler? Jan Willem deelt zijn ervaringen, aan de hand van hun nieuwste collectie voor een hele nieuwe doelgroep: Noshirt Women.

 • Jan Willem Onderwater RM is directeur Marketing & eCommerce bij de online fotoservice van CEWE én CEO van NOshirt.

#ecommerce #branding #performancemarketing 

Victoria van Keulen

Digital product development IKEA
Keynote

Digital Product Development & Marketing: onafscheidelijk of twee aparte werelden?

Vier digital product leads en digital marketing executives gaan in discussie over hoe je digital product development het beste kunt inbedden in je organisatie. Innovatie draagt bij aan een duurzaam concurrentievoordeel, het is zelfs 1 van de drivers. Digitalisering dwingt bedrijven om effectiever en efficiënter naar hun producten en productontwikkeling te kijken. Klantbehoeften en verwachtingen veranderen immers steeds sneller. Wat heb je nodig om echt voorop te kunnen blijven lopen?

 • Victoria is strategy & operations manager voor IKEA’s digital product organisatie
 • Anouk is directeur cross channel bij Intergamma
 • Anne is verantwoordelijk voor Strategy en innovation bij Just Eat Takeaway.com.
 • Ay May is head of product bij Independer

#productdevelopment #customerjourney #costumerinsights

Ay May Sinnett

Digital product development Independer
Keynote

Digital Product Development & Marketing: onafscheidelijk of twee aparte werelden?

Vier digital product leads en digital marketing executives gaan in discussie over hoe je digital product development het beste kunt inbedden in je organisatie. Innovatie draagt bij aan een duurzaam concurrentievoordeel, het is zelfs 1 van de drivers. Digitalisering dwingt bedrijven om effectiever en efficiënter naar hun producten en productontwikkeling te kijken. Klantbehoeften en verwachtingen veranderen immers steeds sneller. Wat heb je nodig om echt voorop te kunnen blijven lopen?

 • Victoria is strategy & operations manager voor IKEA’s digital product organisatie
 • Anouk is directeur cross channel bij Intergamma
 • Anne is verantwoordelijk voor Strategy en innovation bij Just Eat Takeaway.com.
 • Ay May is head of product bij Independer

#productdevelopment #customerjourney #costumerinsights

Joost Geurtsen

Social media New York Pizza
Expertsessie

New York Pizza, de pizza maffia en de ruimte…

Om New York Pizza te positioneren als gaafste werkgever werden kosten noch moeite gespaard. Zoals de tofste film die nooit is gemaakt en de belofte van iets ongekends: een reis naar de ruimte! De campagne werd bekroond tot beste campagne, employer branding campagne en beste video. In deze sessie deelt New York Pizza álle ins en outs over deze social media campagne met impact.

 • Joost is ruim 3,5 jaar Chief Marketing Officer bij New York Pizza. Hij is verantwoordelijk voor marketing, productontwikkeling en digital over alle landen waar New York Pizza actief is. Hiervoor was hij marketingmanager bij CarNext.com en NU.nl.
 • Tim is oprichter van digitaal bureau C2B en partner van de LevelUp Group. Hij was mede-bedenker van de New York Pizza campagne.

#socialmedia #employerbranding #generatieZ

Sander Duivestein

Metaverse Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT)
Expertsessie

Spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse

Sander legt de nieuwe spelregels van het aanstaande metaversum uit. Wat kunnen we leren van Generatie Z en Alpha die zich vanaf kinds af aan in deze wereld rondwentelen, en wat is de impact hiervan op onze economie en maatschappij?

 • Sander werkt voor het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti. Hij is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur en columnist over de impact van digitale technologie op mensen, bedrijven en onze maatschappij.

#trends #metaverse #generatieZ

Lisa van den Berg

Rebranding NorthC
Expertsessie

B2B case: digital rebranding en SEO strategie van NorthC

Hoe zet je als B2B-bedrijf dat opereert in een niche, een heel nieuw merk neer online? Na een ingrijpende rebranding van 6 weken stonden de datacenters van NorthC binnen no-time bovenaan de zoekresultaten van Google. Marketing director Lisa deelt deze case van kop tot staart: van strategie naar tactieken, van testen naar verbeteren, tot resultaten.

 • Lisa is marketing director bij NorthC Datacenters en leidde de rebranding van verschillende overgenomen bedrijven tot NorthC.

#B2B #SEO #rebranding

 

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht. Je hebt een onjuist e-mail adres ingevuld.

Aanmelden gelukt

Bedankt voor je aanmelding. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding.

Spreker worden? Grijp je kans!

Bij Frankwatching zijn we altijd op zoek naar sprekers die van toegevoegde waarde zijn voor een van onze jaarlijkse events. Dus heb je als organisatie, bureau, ondernemer of andere ervaringsdeskundige een inspirerende case study, scherpe (trend)analyse en/of een bevlogen verhaal met verrassende en direct toepasbare inzichten? En wil je graag shinen op een van onze (hoofd)podia, zoals dat van Digital Marketing Conference? Meld je snel aan, en wie weet sta jij straks wel op het programma.

 

Adviesraad Digital Marketing Conference


Het programma van dit evenement wordt samengesteld in nauwe samenwerking met onze adviesraad, bestaande uit Nicole Verburg (VodafoneZiggo), Marijke Smallegange (Rijksmuseum), Wilco Verdoold (Hogeschool van Amsterdam), Guido Smit (Zalando België), Ludo Voorn (Rabobank), Wing Cheung (Synerflow), Joost Niepoth (New Growh Strategies) en Michael Blankert (Just Eat Takeaway).

Partners