Frankwatching Logo

Conversational Conference 2023

Futureproof customer contact

Reserveer hier je early bird-ticket
21 september 2023 | 09.00 - 16.00 | Jaarbeurs Utrecht

Blijf op de hoogte van deze editie!

Schrijf je in voor onze Klantcontact 2.0-nieuwsbrief en ontvang 1 à 2 keer per maand de beste artikelen, gratis webinars & exclusieve acties

HÉT EVENT OVER
Chat, messaging, voice, AI & chatbots

Mensen willen steeds sneller en directer contact met merken en organisaties. Dankzij digitale ontwikkelingen kun je klanten écht leren kennen en inspelen op hun behoeften. Hoe dragen chatbots, (social) messaging en voice bij aan de klantbeleving, service en resultaten van jouw organisatie? Hoe slaag jij erin om je customer service omnichannel in te richten en te automatiseren, maar toch ook persoonlijk te blijven communiceren? 

Tijdens de 8e editie van Conversational Conference ontdek je wat er speelt op het vlak van conversational AI en automatisering van klantcontact. Schuif aan bij inspirerende keynotes, neem deel aan praktische expertsessies en breid je netwerk (verder) uit. Op donderdag 21 september in de Jaarbeurs Utrecht.

Sprekers afgelopen editie

Klik op de foto voor meer informatie over de spreker en de inhoud van de sessie.

Eveline Erkelens

Agile CX Bright6
Keynote

De toekomst van customer service: go digital & be human

Technologische en economische ontwikkelingen hebben impact op jouw klantstrategie. Eveline koppelt team en gedrag aan de customer service experience. Ze vertelt hoe je trends in customer service, conversational en CX snel(ler) kunt vertalen en introduceert ons in de wereld van Agile CX. Een wereld waar verwondering en waardecreatie hand-in-hand gaan. Alles met het doel: ‘wat de moderne klant van ons vraagt’.

 • Eveline Erkelens is Customer Strategist, Agile (Leadership) Coach en oprichter van CX trendbureau Bright6. Naast het schrijven van blogs over de toekomst van leiderschap doet zij onderzoek naar de toekomst van customer experiences.

#agile #customerservice #conversational #trends

Yanick van Altena

Chatbot Billie Bol.com
Keynote

Het tweede leven van chatbot Billie

Hoe hou je 14 jaar een chatbot draaiende in een grote en snel veranderende organisatie als bol.com? En hoe verzeker je dat daar nóg minstens 14 jaar aan vastgeplakt wordt? Product owner Yanick deelt learnings en ervaringen en geeft een uniek inzicht in de geschiedenis en toekomst van onze grote blauwe vriend Billie, wiens bestaan niet altijd een zekerheid is (geweest).

 • Yanick is product owner van chatbot Billie bij bol.com. Zijn persoonlijke missie is iedereen in de wereld een klein beetje gelukkiger te maken, wat heel goed combineert met chatbots die met miljoenen mensen tegelijkertijd kunnen praten.

#innovatie #chatbot #conversational

Caspar Doing

Chatbot Wout Nationale Politie
Keynote

Hoe virtuele agent Wout burgers en de politie verbindt

Om de verbinding met de maatschappij voor de toekomst te borgen, werkt de politie aan een omnichannel dienstverlening strategie. Belangrijk onderdeel: het in dienst nemen van de virtuele agent Wout. Wout maakt contact laagdrempeliger, de politie bereikt zo een bredere doelgroep. Caspar vertelt over de eerste ervaringen en deelt de plannen voor de toekomst.

 • Caspar Doing startte als politieman in Amsterdam, heeft noodhulp verleend en recherchezaken gedraaid. Is nu bestuurskundige met burgerparticipatie als specialisatie. Product owner van politie.nl en chatbot Wout.

#chatbot #omnichannel #dienstverlening

Martijn Franssen

Conversational 2.0 KPN
Expertsessie

Conversational bij KPN: ‘Tijd voor een goed gesprek’

Ook KPN zet vol in op conversational. Om klanten in contact te brengen met de best beschikbare klantexpert of om online te verwijzen naar de selfcare mogelijkheden. Hoe maak je van een vriendelijke host, die je vertelt waar je moet zijn, een personal assistant waarmee écht een gesprek gevoerd kan worden? Martijn geeft je een kijkje achter de schermen en neemt je mee in hoe het fundament wordt gelegd voor conversational 2.0. 

 • Martijn Franssen werkt als Director Customer Development bij KPN. Ook is hij zowel intra- als entrepreneur én een senior director op het gebied van omnichannel experience.

#omnichannel #B2B #innovatie

Badal Marhé

Innovatie in conversational AI Interpolis
Expertsessie

Hoe Interpolis conversational AI integreert in de klantreis

Door conversational AI is het ontwikkelen van een chatbot, spraakassistent of digital human toegankelijker geworden. Ook Interpolis experimenteert met digital humans en kijkt naar de Metaverse. Ontdek in deze expertsessie hoe de verzekeraar steeds verder is gegroeid naar een glasheldere strategie met sterke ambities.

 • Badal Marhé is Conversational Specialist bij Interpolis (onderdeel van Achmea). 
 • Maureen Bosch is werkzaam als NLP-specialist bij Achmea, het moederbedrijf van Interpolis.

#conversationalAI #digitalhumans #metaverse

Sarah Comajta

Webcare CliniClowns
Expertsessie

CliniClowns webcare: de kracht van persoonlijk contact

CliniClowns is 1 van de klantvriendelijkste goede doelen. De klantstrategie zit verweven in het DNA, wordt breed gedragen en sluit naadloos aan op de merkstrategie. Het draait allemaal om oprecht contact, voor een duurzame klantrelatie. Van de CliniClown die afstemt op de behoefte van kwetsbare mensen tot de super persoonlijke benadering via webcare en ‘happy calls’ naar donateurs. In een interactieve sessie delen Sarah en Chantal hoe ook jij dit persoonlijke serviceniveau kunt behalen.

 • Sarah Comajta werkt als contentstrateeg & webcaremanager bij CliniClowns.
 • Chantal is een ervaren fondsenwerver, gespecialiseerd in loyaliteit, CRM en CX.

#webcare #NGO #klantstrategie

Marjon van der Maat

Omnichannel klantcontact Gemeente Tilburg
Expertsessie

De reis naar klantgedreven dienstverlening bij de gemeente Tilburg

Ook als gemeente kun je niet om digitale innovaties en ontwikkelingen heen. Burgers en ondernemers verwachten de beleving die ze van moderne dienstverleners gewend zijn. Van aan de balie tot online en in de wijk. Tilburg werkt met een omnichannel strategie aan klantgedreven dienstverlening, afgestemd op de leefwereld van mensen. Ontdek hoe, wat en waarom in deze niet te missen keynote.

 • Marjon is Overheidsmanager Dienstverlening Bedrijfsvoering Sociaal Domein Innovator bij de gemeente Tilburg. Ze houdt zich bezig met het continu verbeteren en vernieuwen van de dienstverlening.
 • Marcel is Programmamanager omnichannel dienstverlening en zaakgericht werken bij de gemeente Tilburg.

#omnichannel #overheid #dienstverlening

Kamil Afsar

Inclusieve games Press Play Development
Expertsessie

Case: De Slimste Mens, of hoe je voice toepast in een game

Na de succesvolle app introduceerde KRO-NCRV in 2020 de populaire quiz volledig aangestuurd met je stem. Maar omdat het Google Home-gebruik achterblijft, willen we de voice quiz implementeren in de app. Tijdens deze sessie delen we de learnings met betrekking tot het inclusief designen en de voice techniek.

 • Lieneke Grollé is Innovatie Lead bij KRO-NCRV Digitaal & Marketing
 • Kamil Afsar is software engineer en mede-oprichter van Pressplay

#voice #app #inclusiviteit

Lieneke Grollé

Inclusieve games KRO-NCRV
Expertsessie

Case: De Slimste Mens, of hoe je voice toepast in een game

Na de succesvolle app introduceerde KRO-NCRV in 2020 de populaire quiz volledig aangestuurd met je stem. Maar omdat het Google Home-gebruik achterblijft, willen we de voice quiz implementeren in de app. Tijdens deze sessie delen we de learnings met betrekking tot het inclusief designen en de voice techniek.

 • Lieneke Grollé is Innovatie Lead bij KRO-NCRV Digitaal & Marketing
 • Kamil Afsar is software engineer en mede-oprichter van Pressplay

#voice #app #inclusiviteit

Lee Boonstra

Conversational AI Google/DDMA
Expertsessie

De Landschapskaart Conversational AI

De DDMA expertcommissie Voice (met o.a. participatie van Vattenfall, Google en Rabobank) ontwikkelde een interactieve landschapskaart, met daarop een overview van het totale veld van conversational AI. Tijdens het evenement deelt Lee voor het eerst de resultaten met het publiek.

 • Lee Boonstra is software engineer bij Google, auteur van The Definitive Guide to Conversational AI en lid van de DDMA Expertcommissie Voice. 

#conversationalAI #voice

 

 

Daniëlle Scheers

Conversational transformatie Essent
Expertsessie

Zo zet Essent conversational strategisch in als versneller in de digitale transformatie

Conversational werd bij Essent in 7 maanden tijd het grootste servicekanaal. Dat lukte dankzij een breed gedeelde visie en strategie en een zorgvuldige executie. Daniëlle en Jeroen nemen je mee in het hele proces. Van visie tot operationaliseren van de strategie, via capability building en kpi’s, tot de juiste tone of voice en mindset bij klantenservice. 

 • Daniëlle is Digitaal Specialist Conversational en Product Owner chat(bot), voicebot en conversational routing.
 • Jeroen Roes is Senior Program Manager en als Lead Conversational AI verantwoordelijk voor de opbouw van de conversational capability en implementatie.

#conversational #strategie #routing #chatbots #voicebots 

 

Jules van Leeuwaarden

Voicebot implementatie Carglass®
Expertsessie

Hoe klanten én collega’s van Carglass® voicebot Lisa hebben omarmd

Ai, een sterretje in je ruit. Wat nu? Meteen Carglass® bellen en een afspraak maken. Voicebot Lisa speelt een belangrijke rol binnen het omnichannel klantcontact van Carglass®. Leer hoe je met spraaktechnologie een geweldige klantervaring kunt realiseren, collega’s ondersteunt, kosten bespaart én realtime inzicht vergaart. Ondanks de mooie resultaten waren klanten en collega’s niet direct fan. Inmiddels wordt Lisa door vrijwel iedereen omarmd. Hoe heeft Carglass® dit aangepakt? En hoe kun jij een voicebot inzetten binnen jouw organisatie? 

  • Lucas is een spin in het web tussen techniek en functionaliteit. Als expert op voicebot technologie helpt hij Carglass® met het bouwen van dialogen.
  • Pieter is product owner bij Carglass® voor de systemen van het customer contact center. Hij is altijd gericht op een goede balans voor klant, collega en bedrijf.
  • Jules is product owner bij Carglass® voor de chat, chatbot en voicebot. Hij werkt graag samen om klantcontacten een stukje makkelijker, leuker en efficiënter te maken.

#voicebot #omnichannel #klantcontact

Kiko Herts

Contentmigratie Rabobank
Expertsessie

De contentmigratie van de virtuele assistent van Rabobank

Na een paar jaar was het tijd voor Rabobank om over te gaan van Virtuele Assistent op een volwassen botplatform. Sinds mei 2022 staat hun chatbot live. Wat komt er kijken bij chatbot-contentmigratie? Wat zijn de learnings van Rabobank en wat is een good practice voor bedrijven die deze stap binnenkort gaan maken?

 • Dennis is Conversation Designer bij Presenter. Hij helpt chatbot-teams met dialogen ontwerpen, copy schrijven en implementatie en ondersteunde Rabobank bij de contentmigratie.
 • Kiko is Conversation Design Lead van de zakelijke en particuliere bot van Rabobank. Zij is de schakel tussen content en techniek en helpt haar team bij copy, data en verbeteren van processen.

#contentmigratie #conversationalcopy

Harald Pol

Groeimodel digitale dienstverlening Hogeschool Utrecht
Expertsessie

Hoe je digitale dienstverlening persoonlijk kunt maken

In deze interactieve sessie bespreken onderzoekers van de Hogeschool Utrecht een groeimodel voor persoonlijke dienstverlening in digitale context. Ze analyseerden 8 dimensies van persoonlijke dienstverlening, en hoe je hier je (digitale) dienstverlening mee kunt verbeteren. Of je nu voor een publieke of commerciële organisatie werkt. Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door Platform voor Klantgericht Ondernemen.

 • Harald is zelfstandig adviseur, onderzoeker en auteur in marketing, klantbeleving en klantrelaties. Sinds 2017 is hij associate lector bij de Hogeschool Utrecht.
 • Dies is onderzoeker en docent Marketing en Customer Experience bij de Hogeschool Utrecht. Hij houdt zich bezig met het verbeteren van de digitale dienstverlening van organisaties, met als doel een betere klantervaring.

#groeimodel #publiekedienstverlening

Chantal Janse

Voice- en chatbot YoungCapital
Expertsessie

Hoe je start met digitale medewerkers binnen jouw klantcontactstrategie en deze opschaalt

War on talent, schaarste, hoog verloop… Een hoofdpijndossier voor veel klantcontact afdelingen. Chantal en Marcus vertellen aan de hand van Charlie, Freeday’s digitale medewerker bij Young Capital, over hoe je met digitale medewerkers snel impact maakt, de samenwerking met echte mensen organiseert en hoe je een digitale workforce succesvol opschaalt.

 • Marcus is een 27-jarige serie-ondernemer uit Rotterdam. In 2020 startte hij Freeday op, een uitzendbureau voor digitale medewerkers. 
 • Chantal Janse is Strategic Operations Director bij YoungCapital en is daarmee verantwoordelijk voor innovatie en development. 

#chatbot #digitalemedewerker #klantcontact

Jorn Ruisch

Geïntegreerde chat- en voicebot DHL Parcel Benelux
Expertsessie

Hoe chatbot Tracy DHL medewerkers ontzorgt met chat én voice

Klanten kunnen in meerdere talen terecht bij chat- en voicebot Tracy, zowel met vragen over verzending als bijvoorbeeld track & trace. De bot is namelijk volledig geïntegreerd met bestaande tooling en platformen, met maximaal hergebruik van systemen. Jorn geeft een kijkje in de keuken en neemt je mee in de aanpak, resultaten, learnings én vervolgstappen.

 • Jorn is als projectmanager bij DHL Parcel Benelux al sinds de start betrokken bij het opzetten van de chatbot Tracy. Tevens is Jorn verantwoordelijk voor de geïntegreerde doorontwikkeling van Tracy en de uitbreiding naar de telefoon.

#chatbot #voicebot #integratie

Tickets

Early bird
€ 199
Regulier
€ 239
Groepskorting
vanaf € 149,25
Prijzen zijn exclusief btw

Erkenning & accreditatie

 • Erkend dienstverlener kmo-portefeuille Vlaanderen
 • 6 PE Punten: Permanente Educatie NIMA

Wat je van Conversational Conference in de Jaarbeurs kunt verwachten


Keynotes worden door alle bezoekers tegelijkertijd gevolgd.
✓ Bepaal per ronde welke expertsessie je volgt (in breakout-rooms).
✓ Ontmoet mede-professionals en ontdek de nieuwste toepassingen.
Geniet van onbeperkte koffie/thee, een uitgebreide lunch,
smakelijke tussendoortjes, en drankjes en hapjes bij de borrel.

 

350+
deelnemers
8
gem. beoordeling
15+
keynotes & expertsessies
15+
sprekers

Conversational Conference is eerder bezocht door:

Dit zeggen bezoekers over onze eerdere events

Het was echt een mooi en leerzaam evenement. Veel geleerd en goed kunnen netwerken.

Bezoeker Conversational Conference 2022

Leuke variatie van soorten bedrijven en samenwerkingen.

Bezoeker Conversational Conference 2022

Zeer interessant programma. Overzichtelijk om vooraf te bepalen wat voor je organisatie toepasbaar kan zijn.

Bezoeker Conversational Conference 2022

Het was een erg goede en leerzame dag. Met mooie, leerzame en soms indrukwekkende presentaties.

Bezoeker Conversational Conference 2022

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht. Je hebt een onjuist e-mail adres ingevuld.

Aanmelden gelukt

Bedankt voor je aanmelding. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding.

Partners

Partners