Wembley: creatie, distributie en promotie van een boek

0

[[image:wembley.jpg::right:1]]Internet blijft ons verrassen met alsmaar nieuwe manieren van online creatie, distributie en promotie. Richard Osinga is gisteren begonnen met een online publicatie van zijn nieuwe boek. Het bijzondere hiervan is dat de uitgave gebeurt via weblogs, waarbij elke deelnemende blog een pagina uit het boek publiceert. De pagina’s zijn met ‘lees verder’ steeds aan elkaar gekoppeld.

Hieronder kun je bekijken hoe dat er uitziet. Lees fragment nummer 61 dat straks deel gaat uitmaken van de hele keten.

wembley
Dit is fragment nummer 61 van het boek “Wembley” van Richard Osinga.

Diop zit op het zadel, hij houdt het stuur vast maar heeft beide benen nog stevig op de grond.
‘Probeer eens.’
Diop zet zijn ene voet op de trappers en zet af met zijn andere. Hij slingert en hij dreigt uit balans te raken, hij heeft zijn voet nodig, maar hij valt niet. Hij gilt als een vrouw op een huwelijk. ‘Kijk, Wembley, kijk mij nou!’ Hij fietst een rondje, komt recht op me af en remt vlak voor mijn neus. ‘Wil jij het eens proberen?’
Ik laat mijn tong klikken. ‘Afrikanen fietsen niet.’
Hij haalt zijn schouders op. ‘Ik heb een fiets nodig. Voor de konijnen.’

Naar het beginDoe meeLees verder >>

Wat mij betreft een prachtig initiatief dat alle steun verdient. Richard heeft me verteld dat hij zich bij dit idee heeft laten inspireren door de Vlaming Dimitri Antonissen die in 2004 kans zag om 100 stukjes van precies 500 woorden op verschillende weblogs te plaatsen.

“Ik heb zelf ook een stukje van hem op mijn site gehad. Verder weet ik het eigenlijk niet. Ik heb op mijn eigen site geschreven dat ik het ondermeer gedaan heb omdat Querido niet aan een creative commons licentie wilde en dit me een originele en leuke manier leek om het boek toch in zijn geheel gratis online aan te bieden.”

Richard, ook bekend van Oberon Medialab, wees me ook nog op het interessante artikel How to write a blog-buster (Guardian Unlimited0 over literatuur en blogs. Wil je meedoen met Wembley of gewoon beginnen met lezen, ga dan naar de speciale Wembley-site.

Tags: [[tt:uitgevers]], [[tt:online marketing]]