Over & About

Over

Frankwatching BlogFrankwatching is een onafhankelijk crossmediaal platform dat zich richt op kennisdeling rondom online trends, tips & tricks. Dat gebeurt niet alleen via de site, maar ook via Twitter, Facebook, LinkedIn en een veelheid aan andere kanalen. De onderwerpen op Frankwatching variëren van de online aspecten van marketing, communicatie en social media tot mobiele ontwikkelingen, user experience en nieuwe media.

Opgericht in 2004 is Frankwatching uitgegroeid van een eenmansblog tot een grote en actieve community. Het zijn de lezers en volgers die via een groot aantal kanalen kennis delen, discussies aangaan en hun mening geven. Inmiddels hebben we meer dan 350.000 abonnees, volgers en fans; ca. 320.000 unieke bezoekers per maand en ruim 1.100.000 pageviews eveneens per maand.

Het platform

Door de groei op de verschillende social media kanalen en de toevoeging van diensten en producten als trainingen, webinars, events, boeken en een jobboard heeft Frankwatching zich ontwikkeld van een eenvoudige blog tot een crossmediaal platform. Dit platform bestaat uit:

 • Blog: dagelijks nieuwe, unieke artikelen van meer dan 400 experts
 • Jobs: overzicht van nieuwste en meest relevante vacatures
 • Trainingen: breed aanbod van praktijkgerichte trainingen
 • Webinars: wekelijks webinars over actuele online thema’s
 • Events: inspirerende evenementen over online topics
 • Whitepapers: interessante whitepapers over vakonderwerpen
 • Boeken: boekenserie over digitale trends en tools in 60-minuten
 • Video: video’s met interviews, how to’s en eventreportages
 • Dossiers: de beste artikelen, infographics, video’s en slides over actuele topics
 • Gespot: de nieuwste sites, apps en startups
 • Agenda: compleet overzicht van events binnen het online vakgebied

Onze kanalen

Je kunt onze eigen updates maar ook de discussies die binnen onze community plaatsvinden eenvoudig volgen via het kanaal dat jou het beste past; een overzicht van de kanalen waar we aanwezig zijn en meer informatie over onze activiteiten per kanaal vind je hier.

Ons streven, wat heet, onze droom is om Frankwatching hét platform te laten zijn waar online professionals op een interactieve manier kennis kunnen halen en brengen, op een interactieve manier de dialoog met elkaar aan kunnen gaan en een netwerk kunnen opbouwen.

De historie

Frankwatching is in 2004 opgericht door Frank Janssen. De naam geeft aan waar we voor (willen) staan: op een eerlijke en openhartige manier (’frank’) om ons heen kijken (’watching’). De site staat open voor iedereen die met dezelfde interesse, passie en professionaliteit in deze digitale wereld wil rondkijken (je kunt je hier aanmelden als auteur).

Frankwatching scoort vanaf het begin hoog in vergelijkende overzichten als Marcom Top 100, Twingly Top 100, Bloglevel en AdAge. In oktober 2007 won de site de Best of Blog Awards in een internationale competitie. In zowel 2007 als 2009 en 2011 is Frankwatching genomineerd voor de Trendwatcher of the Year Award. In december 2009 won Frankwatching bij de Dutch Bloggies verkiezing de prijs voor de Beste Marketing Weblog. Frank Meeuwsen interviewde in 2010 oprichter Frank Janssen in het boek Bloghelden (pdf).

Het team achter Frankwatching

Frankwatching wordt dagelijks gemaakt door een uitgebreid netwerk van professionals. Circa 400 actieve auteurs schrijven vaak meerdere keren per jaar bijdragen in de vorm van artikelen. Daarnaast zijn er zo’n 25 trainers en sprekers aan Frankwatching verbonden en werken we nauw samen met adverteerdersrecruiters en business partners.

Het Frankwatching-team in februari 2015

Het Frankwatching-team in februari 2015

Frankwatching werkt vanaf de start in 2004 als een virtuele netwerkorganisatie. 11 jaar lang deden we dat alleen vanuit ‘the cloud’, vanaf februari 2015 zijn we ook (af en toe…) te vinden in ons kantoor op de Utrechtse Croeselaan. Over hoe het samenwerken bij Frankwatching in zijn werk gaat, lees je meer in het artikel ‘Na 11 jaar toch een kantoor: de wondere wereld van thuiswerken‘.

Benieuwd naar de mensen achter de site? Kijk dan even op onze teampagina of kom gewoon een keer langs op ons kantoor (bel of mail eerst even, dan zorgen wij dat de koffie bruin staat)!