Over & About

Over

Frankwatching is dé plek voor iedereen die zich bezig houdt met of interesse heeft in marketing, communicatie, social media en tech. Inhoud, kwaliteit en onafhankelijkheid boven alles; instructie, educatie, kennisdeling en inspiratie, dat zit in onze genen. Dag in dag uit, zowel online (via artikelen, webinars, vacatures en downloads) als offline (via trainingen, events en boeken).

Het platform en de community

Meer dan 500 experts delen hun kennis via artikelen, reports en multimedia op de blog. Daarnaast verzamelt de redactie de meest relevante artikelen in Dossiers. Elke maand lezen ca. 350.000 unieke bezoekers deze artikelen en ze zijn samen verantwoordelijk voor ruim 1.100.000 pageviews. Op de site en via social media worden de artikelen volop besproken en gedeeld, gemiddeld heeft een artikel meer dan 500 shares. Frankwatching heeft een actieve en betrokken community, en meer dan 400.000 volgers en abonnees via verschillende social channels en e-mailedities.

Sociaal bereik

Frankwatching is uitgegroeid tot dé toonaangevende aanbieder van trainingen (open inschrijving, incompany en maatwerk) en webinars in de vakgebieden e-commerce, content & communicatie, SEO & analytics, marketing en social media. Jaarlijks leiden we duizenden professionals op, die de trainingen en webinars hoog beoordelen (gemiddelde rapportcijfer: 8). Daarnaast zijn we in 2015 en 2016 in de Emerce 100 uitgeroepen tot de beste opleider van Nederland.

Trainingen

Zo’n 10% van onze community is actief of latent op zoek naar een nieuwe baan. Via de druk bezochte vacaturerubriek op Frankwatching, de goed gelezen wekelijkse e-mailnieuwsbrief en de populaire vacaturekanalen op Facebook, Twitter en LinkedIn vinden jaarlijkse vele professionals een nieuwe baan. Studenten vinden via de site een stageplek. We plaatsten vacatures voor inmiddels meer dan 700 werkgevers in de vakgebieden marketing, communicatie & pr, social media, design en ICT.

bereik-volgers-Frankwatching-Jobs-vacature

Leren van experts en vakgenoten kan ook op onze events: inspirerende bijeenkomsten over online thema’s en topics. Na een eerste serie Jobs-events voor werkzoekenden, organiseren we momenteel meerdere events per jaar. Daaronder onderwerpen als ‘WhatsApp voor bedrijven’ en ‘Instagram voor bedrijven’. Nieuwe events over actuele social-, marketing- en communicatiethema’s zijn onderweg. Deze en andere events vind je in de Agenda, het meest complete overzicht van events in het online vakgebied.

Event WhatsApp voor bedrijven

Steeds meer lezers weten de weg ook te vinden naar de downloads en boeken. Via de site zijn waardevolle whitepapers, onderzoeken en ebooks gratis te downloaden. Daarnaast is er een boekenrubriek waar populaire vaktitels te vinden zijn. Een bijzondere plek is er voor de eigen Frankwatching-boekenserie over digitale trends en tools in 60-minuten. De boeken in deze serie worden in samenwerking met uitgever Haystack uitgebracht.

Ons verhaal

Frankwatching is in 2004 opgericht door Frank Janssen. De naam geeft aan waar we voor staan: op een eerlijke en openhartige manier (’frank’) om ons heen kijken (’watching’). De site staat open voor iedereen die met dezelfde interesse, passie en professionaliteit in deze digitale wereld wil rondkijken.

Frankwatching scoort de start hoog in vergelijkende overzichten als Marcom Top 100, Twingly Top 100, Bloglevel en AdAge Power 150. In oktober 2007 won de site de Best of Blog Awards in een internationale competitie. In zowel 2007 als 2009 en 2011 is Frankwatching genomineerd voor de Trendwatcher of the Year Award. In december 2009 won Frankwatching bij de Dutch Bloggies verkiezing de prijs voor de Beste Marketing Weblog. Frank Meeuwsen interviewde in 2010 oprichter Frank Janssen in het boek Bloghelden (pdf). In 2015 en 2016 is Frankwatching Trainingen uitgeroepen tot de beste opleider in marketing & communicatie.

Frankwatching wordt dagelijks gemaakt door een uitgebreid netwerk van professionals. Circa 500 actieve auteurs schrijven vaak meerdere keren per jaar bijdragen in de vorm van artikelen. Daarnaast zijn er zo’n 30 trainers aan Frankwatching verbonden en werken we nauw samen met adverteerdersrecruiters en business partners.

Frankwatching werkt vanaf de start in 2004 als een virtuele netwerkorganisatie. 11 jaar lang deden we dat alleen vanuit ‘the cloud’, vanaf februari 2015 zijn we ook (af en toe…) te vinden in ons kantoor op de Utrechtse Croeselaan. Over hoe het samenwerken bij Frankwatching in zijn werk gaat, lees je meer in het artikel ‘Na 11 jaar toch een kantoor: de wondere wereld van thuiswerken‘.

Fw-team 28-09-2015

Een deel van het Frankwatching-team in september 2015

Benieuwd naar de mensen achter de site? Kijk dan even op onze teampagina of kom gewoon een keer langs op ons kantoor. Bel of mail wel eerst even, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat!