Academy Subsidies & regelingen

Een opleiding volgen is een investering in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Met de volgende subsidies en fiscale en financiële regelingen, voor zowel individuen als bedrijven, kun je je laten bij- of omscholen én bespaar je op de kosten voor deelname aan een (online) training of opleiding bij Frankwatching.

 

Subsidies & regelingen

UWV (raamovereenkomsten & scholingsvoucher)
Frankwatching heeft verschillende raamovereenkomsten met het UWV, en wel voor perceel 1 (opleidingen) en perceel 2 (functiegerichte vaardigheidstrainingen). Dit houdt in dat onze trainingen en opleidingen zeer geschikt zijn als traject voor omscholing of bijscholing.

Werkzoekenden kunnen tijdens hun uitkering (WW, WWB, WIA, ZW, AG, wajong of anders) onder bepaalde voorwaarden ook een UWV-scholingsbudget van maximaal €5.000 krijgen. Al onze trainingen en opleidingen passen binnen dit budget.

Veel marketingmedewerkers, communicatie- en pr-professionals, productmanagers gingen je in de afgelopen jaren voor. Benieuwd of een training of opleiding op het vlak van online marketing ook bij jouw werk en ambities past? En wil je je budget zo slim mogelijk besteden? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, of vraag gratis en vrijblijvend een studieadviesgesprek aan per e-mail of telefonisch via 030 – 200 10 40.

 

NL leert door

Als je werkgever de NOW-regeling heeft aangevraagd, is hij verplicht om (bij)scholing te stimuleren. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen heeft de overheid, via de NL leert door-subsidie, in totaal €50 miljoen uitgetrokken voor ontwikkeladvies en (online) scholing. Via de subsidieregeling NL leert door is het mogelijk kosteloos scholing te gaan volgen. Er zijn in 2020 en 2021 tussen de 50.000 en 80.000 gratis (online) scholingstrajecten beschikbaar. Je kunt gebruik maken van deze gratis (online) scholingstrajecten, zonder tussenkomst van de sector of uw werkgever. Lees hier meer over deze subsidieregeling. Helaas kun je bij Frankwatching voor deze regeling niet terecht.

 

Opleidingsbudget voor werkzoekenden

Ben je werkzoekend, en ontvang je momenteel een WW-, WWB-, WIA-, wajong- of andere uitkering? Dan bestaat er een mogelijkheid dat je een opleiding via je uitkeringsinstantie vergoed kunt krijgen. Benieuwd of jij ook in aanmerking komt voor dit opleidingsbudget? Informeer hierover bij jouw uitkeringsinstantie.

Heb jij scholingsbudget, en wil je online marketeer worden? Of je kennis in meer kansrijke vakgebieden vergroten? Laat je bij- of omscholen via Frankwatching, de #1 opleider.

 

Kmo-portefeuille

Elke Vlaamse kmo en zelfstandige kan tot 30% korting krijgen op de (online) trainingen, opleidingen en cursussen van Frankwatching. Wil je weten of jouw bedrijf recht heeft op deze subsidie, en hoe je deze eventueel kunt aanvragen? Bekijk hier de voorwaarden.

 

SLIM-subsidie

Mkb-ondernemers kunnen subsidie krijgen voor (bij)scholing van medewerkers. Benieuwd of jouw bedrijf in aanmerking komt voor deze Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb (SLIM)? Meer informatie vind je hier.

 

Scholingssubsidie FKB Textielgroothandel

Het Fonds Kollektieve Belangen (FKB) voor de textielgroothandel wil met zijn subsidieregeling werknemers stimuleren om (vak)opleidingen en cursussen te volgen. Ook iets jou? Bekijk hier de voorwaarden waar je aan moet voldoen.

 

Werktuig PPO

Ben jij werkzaam in de creatieve of culturele sector, in loondienst of als ZZP’er? En wil je jezelf professioneel blijven ontwikkelen? Krijg een deel van de kosten van je ontwikkeltraject vergoed met Werktuig PPO. 

Het programma, ondersteund door het ministerie van OCW, financiert per kalenderjaar een derde van de totale kosten (met een maximum van €2.000 incl. btw). Het resterende bedrag moet worden betaald door de werkgever, opdrachtgever en/of is voor eigen rekening. 

Een ontwikkeltraject kan onder meer uit een of meerdere (online) trainingen, opleidingen en cursussen van Frankwatching bestaan. De keuze is aan jou!

Tijdelijk: zzp’ers die als gevolg van de coronacrisis moeite hebben om financiering te vinden voor hun ontwikkeltraject, kunnen in specifieke situaties een maximale vergoeding krijgen van twee derde van de totale investering. Meer weten over Werktuig PPO, of direct een aanvraag doen?

 

Fiscale & financiële regelingen

Fiscale aftrek studiekosten

De kosten voor een training of opleiding, zoals inschrijvingsgeld en examengeld, zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar. Zo moet het een leertraject betreffen die betrekking heeft op je (toekomstige) beroep en moet je kennis opdoen onder begeleiding of toezicht. Neem voor vragen en meer informatie contact op met de Belastingtelefoon via 0800-0543.

 

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om een opleiding of training in termijnen te betalen. Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact met op via academy@frankwatching.com of +31 30 200 10 40.

Waarom Frankwatching Academy?

  • 7 jaar op rij beste opleider; gemiddelde score 8,4
  • Aanbod van ruim 120 trainingen, opleidingen & cursussen
  • Netwerk van meer dan 60 toptrainers & vakexperts
  • NIMA Education Partner (NIMA A Online Marketing & NIMA B Digital Marketing)
  • NRTO-keurmerk, Cedeo-erkend, UWV-partner & Kmo-portefeuille Vlaanderen

Een overzicht van al onze erkenningen, accreditaties en partnerships: