UWV-scholingsbudget

Kosteloos omscholen met het UWV-scholingsbudget

 

Wat is het UWV-scholingsbudget?

Het budget helpt werkzoekenden die een uitkering ontvangen om zich door middel van scholing verder te ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Als partner van het UWV werken wij samen om mensen meer kansen te geven op de arbeidsmarkt en ze te helpen bij het vinden van werk. Zo kun jij je zonder kosten omscholen naar een beroep dat aansluit op jouw ambities en vaardigheden.
 

Wanneer maak ik kans op scholingsbudget van het UWV?

Om aanspraak te kunnen maken op het UWV-scholingsbudget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo gelden de volgende eisen:

  • Je ontvangt op dit moment een uitkering die betaald wordt door het UWV
  • Je kunt in samenspraak met je Adviseur Werk aantonen dat de opleiding aansluit bij je vaardigheden en ambities
  • De opleiding moet richting een kansrijk beroep zijn en jouw baankansen vergroten

Alle trainingen en opleidingen van Frankwatching vallen onder de kansrijke beroepen. Hierbij kan je denken aan functies als online marketeer en communicatieadviseur. Benieuwd of jij ook in aanmerking komt voor dit opleidingsbudget? Check het bij jouw uitkeringsinstantie.
 

Meest gekozen trainingen & opleidingen door mensen met UWV-scholingsbudget:

Nima A online marketing
Nima B Digital marketing
Digital marketing strategie
Online marketing basis
 

Wat kan ik allemaal met het UWV-scholingsbudget volgen?

Met het scholingsbudget kun je deelnemen aan al onze trainingen en opleidingen. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een opleiding die over heel het vakgebied reikt, zo kun je bijvoorbeeld een omscholingstraject volgen tot online marketeer met een NIMA-opleiding. Liever bijgeschoold worden tot expert in een gespecialiseerd vakgebied? Ook daarvoor biedt Frankwatching diverse mogelijkheden.

Heb jij scholingsbudget, en wil je je om- of bijscholen? Of je kennis in meer kansrijke vakgebieden vergroten? Bekijk hier het volledige aanbod trainingen en opleidingen  bij Frankwatching. Vraag gratis en vrijblijvend een studieadviesgesprek aan per e-mail of telefonisch via 030 – 200 10 40.

Frankwatching heeft verschillende raamovereenkomsten met het UWV, en wel voor perceel 1 (opleidingen) en perceel 2 (functiegerichte vaardigheidstrainingen). Dit houdt in dat onze trainingen en opleidingen zeer geschikt zijn als traject voor omscholing of bijscholing.  Online marketeer is ook volgens het UWV een kansrijk beroep. Daardoor kom je in aanmerking voor het scholingsbudget. Nieuwsgierig naar specifieke mogelijkheden in het marketing vakgebied? Lees hier alles over de omscholing tot online marketeer.  Wil je weten welke trainingen en opleidingen wij aanbevelen, bekijk dan onze pagina omscholen tot online marketeer.

Heb je vragen over het UWV-scholingsbudget of over het vinden van de juiste training of opleiding, plan dan nu een adviesgesprek in met onze opleidingsadviseur (zie contactgegevens rechts).
 

Frankwatching als UWV-gecontracteerd scholingsbedrijf

Frankwatching is één van de opleidingsinstituten in Nederland die mensen door middel van opleidingen en trainingen helpt bij hun terugkeer in het arbeidsproces. Scholing of omscholing helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw wensen en mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV kan adviseren, overleg daarom altijd vooraf met jouw contactpersoon voordat je start!
 

Wat is het maximale UWV-scholingsbudget dat ik kan aanvragen?

Je kunt een scholingsbudget aanvragen van maximaal €5000,-. Frankwatching is partner van het UWV, wat betekent dat je dit budget voor zowel opleidingen als trainingen kunt inzetten. 
 

Hoe vraag ik het UWV-scholingsbudget aan?

Je kunt het budget aanvragen bij het UWV. Het is handig om voorafgaand aan je aanvraag de volgende vragen na te gaan:

  • Welke opleiding wil je volgen?
  • Waar wil je de opleiding volgen?
  • Hoelang duurt de opleiding?
  • Hoeveel tijd kost de opleiding je per week?
  • Is een stageperiode onderdeel van de opleiding?

 

Betaalt het UWV mijn opleiding of training?

Het UWV betaalt een opleiding alleen als deze noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. In dat geval wordt er van jou verwacht dat je er alles aan doet om de opleiding goed af te ronden.