Draadloos internetten op de camping

0

[[image:wificampingslogo.jpg::right:1]]De vakantietijd is voor menigeen al begonnen. Dat betekent dat een overzichtssite met campings waar Wifi (draadloos internet) beschikbaar is voor veel vakantiegangers wat aan de late kant komt. Maar dat doet niets af aan het initiatief: Wificampings.nl geeft nu al een indrukwekkende lijst van meer dan 150 Nederlandse campings met Wifi.

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Even je e-mail ophalen, de laatste nieuwtjes lezen of gewoon gezellig chatten met vrienden, familie of kennissen. Maar wat als je op een camping bent? Internet op je vakantieadres, een onderwerp dat me vorig jaar tijdens mijn eigen vakantie voor het eerst ging bezighouden.

Initiatiefnemer Erwin Oudshoorn van WifiCampings.nl heeft hier een oplossing voor bedacht. Op deze website kun je opzoeken of een camping over draadloos internet beschikt. Als dit aanwezig is kan de vakantieganger dus met een gerust hart de eigen laptop of PDA meenemen. De site heeft trouwens ook een mobiele versie.

[[image:wificampings.jpg::center:1]]“Mocht de website een succes worden, dan zal er een uitbreiding komen waar het ook mogelijk zal zijn om in het buitenland vakantielocaties te vinden waar je met je eigen laptop of PDA lekker op het internet kunt surfen.” aldus de bedenker van de website. Maar dat is toekomstmuziek. Momenteel zijn er 150 Nederlandse campings, die draadloos internet aanbieden bekend bij de website. Om die te zien moet je overigens wel even doorklikken, dat zou op de homepage wel wat duidelijker aangegeven kunnen worden.

[[image:japanner.jpg::center:1]]Een prima initiatief, ik hoop dat het een succes wordt. Al weet ik uit eigen ervaring dat het bereik van zo’n hotspot soms erg beperkt is. Misschien kan er een ratingsysteem aan de site toegevoegd worden waarmee vakantiegangers, net als op Kieskeurig.nl of VakantieReisWijzer.nl, hun mening over en waardering van de service kunnen geven? Ik denk dat ook voor de populariteit van de site een extra impuls zou kunnen betekenen.

Update 10 juli 2006: Er is ook Belgische zustersite: WifiCampings.be. Eveneens uitermate geschikt voor Nederlanders (en andersom 😉 ).