GTA Chinatown Wars is crimineel goed

0

Hoewel in deze rubriek vooral aandacht wordt gegeven aan innovatieve games, ontkom ik er soms niet aan een grote game die op de iPhone uitkomt te bespreken. Dat geldt natuurlijk deze week waarin GTA Chinatown Wars is uitgekomen.

Net als bij de voorgangers op de Nintendo DS en Playstation Portable speel je ook hier als Huang Lee, die als kleine crimineel in het Chinese stadsdeel van het ruwe Liberty City moet zien te overleven door klussen uit te voeren voor zijn oom.

 

Wat valt op?

Picture-3Als je het spel vergelijkt met de voorgangers op de PSP en DS valt op dat de game vrijwel net zo compleet is. Wellicht mis je een tweede scherm met een kaartje, zoals op de DS, of de straatgeluiden van de stad, maar veel meer concessies zijn er niet gedaan. De grafische kwaliteit van het spel ligt net onder die van de PSP, maar ruimschoots boven de beelden op de DS.

Zowel in de dialogen als tijdens het spel zijn de beelden prima. Het spel oogt verrassend compleet en is zeer veelzijdig, als je het vergelijkt met het beste wat de iPhone tot nu toe te bieden had. Wel merk je dat de besturing, met name die van de auto’s, enige oefening vraagt voordat de game echt leuk wordt. Naast een incidentele crash bij het opstarten draait de game uitstekend, ook op de oudere 3G-versie van de iPhone.

Is het wat?

Picture-1GTA Chinatown Wars is een ongekend veelzijdige game, dat gold op alle consoles en het geldt opnieuw op de iPhone. Het spel staat bol van satirische humor in de dialogen, die wordt afgewisseld met een breed scala aan missies, terwijl je tegelijkertijd alle vrijheid hebt om zelf de stad te verkennen.

Dit is een recept dat heeft gezorgd voor de grote populariteit van de GTA-reeks en de iPhone-versie staat opnieuw garant voor deze kwaliteit. GTA Chinatown Wars behoort wat mij betreft dan ook tot het allerbeste dat de App Store op dit moment te bieden heeft op gamegebied!

Prijs: € 7,99 (App Store)

Dit artikel werd eveneens gepubliceerd op Bashers.nl