Oplaadpunten.nl: waar laad ik mijn elektrische vervoermiddel op?

0

Elektrisch is de nieuwe norm in stedelijk vervoer, zowel voor personen als vracht. Dit is een mooie vooruitgang naar een nieuwe en schone manier van mobiliteit. Elektrisch rijden zorgt voor minder geluidsoverlast, afname van CO2-emissie, een betere luchtkwaliteit en minder vraag naar energie. En dat zijn grote maatschappelijke belangen. Er zijn inmiddels al een behoorlijk aantal oplaadpunten in Nederland, maar waar kun je die vinden? Verschillende websites geven hier antwoord op.De overheid maakt veel geld voor elektrisch vervoer vrij en er komen snel meer oplaadpunten bij in Nederland. Alleen is het jammer dat gemeenten de elektrische oplaadpunten vaak alleen op hun eigen website vermelden. Dit betekent dat iemand van buiten de gemeente, die een oplaadpunt zoekt echt aan het zoeken blijft waar dit oplaadpunt is. Dat is niet handig. Want je wilt snel en eenvoudig inpluggen, opladen en wegrijden, en dat overal.

Vind een oplaadpunt

Oplaadpunten.nl, Oplaadpalen.nl, Stekkerweb.nl en ePoints zijn websites met informatie over elektrische oplaadpunten in Nederland voor alle elektrische vervoermiddelen; fietsen, auto’s, scooters, motoren, scootmobiels, steps, Segways en boten.

Deze website bieden gebruikers de mogelijkheid om oplaadpunten te vinden met veel aanvullende informatie. ePoints kent inmiddels al 2.170 oplaadpunten. De meeste websites zijn overigens afhankelijk van de informatie van lokale overheden en bedrijven.

Location Based

De informatie moet natuurlijk direct op je mobiele telefoon of in je navigatiesysteem terecht komen. Oplaadpalen.nl heeft een app voor iPhone ontwikkeld. De informatie uit Oplaadpunten.nl en Oplaadpalen.nl is gekoppeld aan TomTom of Garmin.

Is het oplaadpunt vrij?

Accepteer cookies

Steeds belangrijker wordt informatie over de actuele beschikbaarheid van de oplaadpunten. Opladen duurt lang, dus je kunt niet even aansluiten in de rij, zoals bij een tankstation. Een interessante, technische uitdaging is een vrij oplaadpunt vinden en eventueel reserveren. Aanbieders van parkeerinformatie zijn hier al mee bezig. Wanneer men gemakkelijk een oplaadpunt kan vinden, dan zal dit de populariteit van elektrische vervoer vergroten.