Infographic

Social media in 2013: de laatste feiten en cijfers [infographic]

0

Wat is het populairste sociale netwerk? Welk platform groeit het snelst? Staat Facebook nog op de eerste plaats? Of is dit populaire sociale netwerk inmiddels ingehaald? Regelmatig geven we in de serie Infographic Day een update over de stand van zaken. Vandaag delen we recente feiten en cijfers over het socialmediagebruik in 2013.

Stijging in mobiel gebruik

De onderstaande infographic is ontwikkeld door The Website Marketing Group. Zij verrichtten onderzoek naar het socialmediagebruik in de periode juni 2012 tot maart 2013. Uit de resultaten blijkt dat 93 procent van de marketeers social media gebruikt voor zakelijke doeleinden. Steeds vaker gebeurt dit via de mobiele telefoon. In de laatste twee jaar bezochten ruim 800 miljoen mensen een sociaal netwerk via een smartphone. Een stijging van 60,3 procent!

Facebook het populairst, Twitter groeit het snelst

Wanneer we kijken naar de cijfers van populaire sociale netwerken staat Facebook (nog steeds) op de eerste plaats. Dagelijks bezoeken 665 miljoen mensen het sociale netwerk. Het snelstgroeiende netwerk is Twitter. In de periode van juni 2012 tot maart 2013 steeg het aantal gebruikers met 44 procent. Niet alleen Facebook en Twitter doen het goed. Zo kent het sociale netwerk van Google een groei van 46 procent. Met name veertigplussers weten de weg naar Google Plus te vinden. Verder blijkt uit de cijfers dat steeds meer organisaties een bedrijfspagina op LinkedIn aanmaken.

Opmars van visuele content

Daarnaast zijn er ontwikkelingen waar te nemen, zoals het gebruik van visuele content. Platformen als YouTube, Pinterest en Instagram spelen hier op in. Op Instagram worden dagelijks 45 miljoen foto’s gepubliceerd. En, iedere minuut wordt er 100 uur aan video’s op YouTube geplaatst.

De populariteit van social media kent dus nog geen einde. Hoe gaat dit verder? We hopen binnenkort weer een update te plaatsen met daarin de laatste feiten en cijfers. Wil je meer resultaten van dit onderzoek zien? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

GRA - social stat inforgraphic_ed copyVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.