Boek Effectief gedrag veranderen met het 7E-model

Effectief gedrag veranderen met het 7E-model

Fran Bambust
Politeia
2015
Nederlandstalig
€ 49
0
0
0
0

Herkent u volgende problemen?
-Bezoekers blijven over het gras wandelen, ondanks de bordjes.
-Amper enkele weken na uw zwerfvuilcampagne liggen er opnieuw overal blikjes.
-Acties via Twitter en Facebook halen niets uit: jongeren vinden hun weg naar de culturele activiteiten in de gemeente maar niet.
-U promoot steevast het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer, maar dit lijkt het autogebruik maar niet te doen afnemen.
-De vernieuwde procedure maakt geen verschil: erg weinig ouderen schrijven in op onze maaltijden aan huis.

Ondanks talrijke sensibiliserings- en communicatiecampagnes blijven mensen steeds weer het ‘foute’ gedrag stellen. Want tussen weten en doen gaapt een kloof van verleidingen en gewoontes.

De publicatie ‘Effectief gedrag veranderen met het 7E-model’ leert u precies hoe u dit probleem kan aanpakken. Dankzij een doordacht beleid gebaseerd op nudging en keuzeoptimalisatie en gerichte communicatie op maat kan u uw doelgroep op subtiele wijze de goede richting uitduwen zodat hun gedrag blijvend verandert. Het 7E-model is een duidelijk en praktisch werkinstrument om beleid en communicatie te realiseren met blijvende impact.

Vlaams Minister-President Geert Bourgeois, Beleidsnota 2014-2019: “Het 7E-model heeft zijn deugdelijkheid bewezen. We stimuleren het gebruik ervan door vorming en netwerking.”



Alle boeken