Boek AI in de praktijk

AI in de praktijk

H. Huijgens
Boom
2022
2022
Nederlandstalig
€ 24.95
0
0
0
0

Bereid je voor op de komst van AI in jouw organisatie

Kunstmatige intelligentie (AI) is populair en wordt met de dag belangrijker voor organisaties. AI is ingewikkeld, maar we kunnen de implementatie ervan niet alleen aan programmeurs overlaten. Organisaties en hun leiders moeten nadenken over hoe AI kan helpen hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

‘AI in de praktijk’ legt uit hoe je in drie praktijkgerichte stappen zélf een plan maakt voor AI in je organisatie. In de eerste stap verken je de ethische aspecten van AI, de kansen en risico’s. Vervolgens werk je een concreet toepassingsplan uit. In de laatste stap bepaal je de prioriteiten en zorg je dat de AI-plannen ingebed worden in bestaande systemen van de organisatie.

Dit boek gaat niet over moeilijke algoritmen en complexe programmering. Het is bedoeld voor iedereen die zich wil voorbereiden op de komst van AI: van managers tot data-analisten en van businessconsultants tot projectleiders. De voorbeelden bij onder andere banken, de politie en supermarkten maken duidelijk hoe je AI optimaal gebruikt in je eigen organisatie.

“Als geen ander weet Hennie wat het is om de vertaalslag te maken van uitdaging naar innovatie, en van daar naar realistische toepassingen die waarde genereren.” – Maarten de Rijke, universiteitshoogleraar AI en Information Retrieval, Universiteit van Amsterdam, en wetenschappelijk directeur Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI)

“Hennie kent de AI-praktijk als geen ander vanuit zijn betrokkenheid bij diverse AI labs. Hij heeft zijn ervaring vertaald in een praktisch stappenplan, waarmee je direct aan de slag kan binnen je eigen organisatie. Vlot geschreven en vol met aansprekende voorbeelden — een aanrader!” – Arie van Deursen, hoogleraar informatica, Technische Universiteit Delft en wetenschappelijk directeur van het AI for FinTech LabAlle boeken