Boek Basisboek journalistiek schrijven

Basisboek journalistiek schrijven

Henk Asbreuk, Addie de Moor, Esther van der Meer
Noordhoff
2020
€ 61.95
0
0
0
0

– Het meest volledige en toegankelijke Nederlandstalige boek op dit gebied;
– bevat veel praktijkvoorbeelden en oefeningen;
– geschreven door gerenommeerde journalisten met ervaring als hbo-docent.

‘Basisboek Journalistiek’ schrijven biedt studenten alle kennis en technieken om journalistieke teksten te kunnen schrijven voor een breed publiek. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen leren zij stap voor stap hoe je het schrijven van een journalistiek verhaal aanpakt.

De benodigde basiskennis en -vaardigheden worden in dit boek opgedeeld in de vier fases van het schrijfproces:
– Oriëntatie en voorbereiding;
– structuur en opbouw;
– journalistieke stijl;
– eindredactie.

Vervolgens komen uiteenlopende journalistieke genres en de bijbehorende schrijftechnieken aan bod: van de lange reportage tot de online longread en van achtergrondverhaal tot opinie.

Basisboek Journalistiek schrijven is praktisch ingestoken en bevat extra veel oefeningen, waarmee studenten de theorie kunnen verwerken. In deze vernieuwde, vierde editie is de tekst waar nodig aangepast aan actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en zijn veel voorbeelden geactualiseerd.

Basisboek Journalistiek schrijven is uitermate geschikt voor wie wil leren schrijven voor een breed publiek. Het is bestemd voor studenten die een minor of opleiding journalistiek volgen op hbo- en wo-niveau, en voor de freelancer die zijn schrijftechnieken wil verbeteren.

Studenten vinden in de ondersteunende online omgeving o.a. leerdoelen, aanvullende informatie en oefeningen. Voor docenten staan er didactische suggesties.Alle boeken