Boek Bedrijfsinformatiesystemen, met MyLab NL

Bedrijfsinformatiesystemen, met MyLab NL

K.C. Laudon, J.P. Laudon, W. van Grembergen, Rachid Tamrouti
Pearson Education NL
2019
Nederlandstalig
€ 64.95
0
0
0
0

Bedrijfsinformatiesystemen is een complete inleiding tot het vakgebied. Aan bod komen ontwikkelingen als sociale bedrijfsvoering, cloud computing en big data. Dit boek bestaat uit vier delen: organisaties, management en de netwerkonderneming, IT-infrastructuur, kerntoepassingen van systemen en informatiesystemen bouwen en beheren.

In elk hoofdstuk wordt aandacht besteed aan drie elementen om informatietechnologie op de effectiefste wijze in te zetten: het management, de organisatie en de technologie. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen, een case, twee interactieve sessies met vragen, een samenvatting toegespitst op de leerdoelen en herhalings- en discussievragen.

Bedrijfsinformatiesystemen bevat een uitgebreide theoretische basis voor studenten aan economische en informatica-opleidingen in het hoger onderwijs. Het helpt studenten aan de hand van voorbeelden en bedrijfscases het verband te zien tussen informatiesystemen en de doelen van een organisatie. Daarnaast is het dankzij de leerdoelen, samenvatting en vragen aan het eind van een hoofdstuk geschikt voor zelfstudie.

Deze nieuwe editie is geheel up-to-date doordat veel recente thema’s worden besproken. Zo is er aandacht voor cloud, big data, gaming/simulations, internet of things, blockchain en 5G. Daarnaast is er ook meer informatie over privacy en legal issues in het boek opgenomen en is er een hoofdstuk toegevoegd over ethische en maatschappelijke vraagstukken. Ook komen er meer voorbeelden vanuit het perspectief van stichtingen terug in het boek.

Om het boek voor studenten zo toegankelijk en praktijkgericht mogelijk te maken zijn er nieuwe cases, opdrachten en aansprekende voorbeelden toegevoegd. Maar de student kan ook verder aan de slag op de digitale leeromgeving MyLab NL, waarop extra cases, opdrachten en toetsen te vinden zijn.

‘Bedrijfsinformatiesystemen’ is geschikt voor studenten aan economische en informatica-opleidingen in het hoger onderwijs, evenals managers die hun kennis van bedrijfsinformatiesystemen willen uitbreiden.Alle boeken