Boek Brand management insights

Brand management insights

Wendy Bolhuis, Wieke Lenderink
VIM Group
2017
Nederlandstalig
€ 12.95
0
0
0
0

De laatste jaren is de aandacht voor merkmanagement aanzienlijk toegenomen. Merkmanagers en directies beseffen steeds meer dat het merk een waardevolle bijdrage aan het bedrijfsresultaat kan leveren. Dat is niet zo gek; consumenten (en medewerkers) weten tegenwoordig feilloos welk merk zijn beloften nakomt en welke niet. En dit wordt naar hartenlust via allerlei media gedeeld met alle positieve en negatieve gevolgen voor het merk.

Het nakomen van de merkbeloften creëert vertrouwen en levert aantoonbaar resultaat op. Om dat te realiseren is het noodzakelijk het merk een centrale plek in de bedrijfsvoering te geven. De uitdaging is echter dat het proces van meer oriëntatie op het merk nog in nevelen is gehuld. Hoe werkt dat eigenlijk en wat komt erbij kijken om verbeteringen door te voeren en valkuilen te vermijden? En wat is de impact van de interne merkorganisatie op de merkbeleving, binnen en buiten? Kortom, hoe richten we merkmanagement in en hoe maken we het tot een belangrijke competentie om te groeien in merkoriëntatie? Antwoorden op deze vragen hebben we verkregen middels een wetenschappelijk onderzoek waarin de relatie tussen de merkorganisatie en merkprestatie wetenschappelijk in kaart is gebracht. De wetenschappelijke inzichten die hieruit voort zijn gekomen zijn in dit boek verwerkt.

‘Brand management insights’ is geschreven voor merkmanagers, merkadviseurs en alle anderen die dagelijks met het merk werken. Het boek staat vol met praktische tips voor het ontwikkelen, implementeren en managen van het merk. De illustraties en korte toelichtingen zorgen ervoor dat de wetenschappelijke inzichten toegankelijk zijn voor een breed publiek en eenvoudig kunnen worden toegepast in de dagelijkse praktijk. Daarmee is dit boek een must-read voor iedereen die verantwoordelijk is voor het merk.Alle boeken