Boek #contentrecht

#contentrecht

Charlotte Meindersma
Charlottes Law-CB
2019
€ 23.98
0
0
0
0

Het internet bestaat niet zonder content. Bijna iedere dag publiceren, delen en gebruiken we teksten, foto’s en ander materiaal, van onszelf en van anderen. De grenzen van wat wel en niet mag zijn daarbij niet altijd even duidelijk.

De kans dat iemand jouw content gebruikt wordt steeds groter, en als je ongevraagd werk van een ander gebruikt, zal je niet de eerste zijn wanneer je een inbreukbrief in je mailbox vindt. Boetes van minimaal € 1.000 zijn daarbij eerder regel dan uitzondering. Om je concurrentiepositie te behouden en reputatieschade te voorkomen, moet je eigen werk beschermen én precies weten wat je wel en niet mag doen met content van anderen.

In dit boek vertelt Charlotte Meindersma je over alle geschreven en ongeschreven regels, zodat je risicoloos materiaal van anderen kunt gebruiken en kunt voorkomen dat anderen ten koste van jou mooie sier maken met jouw content.

Charlotte vertelt je:
– Wat jouw rechten als contentmaker zijn en hoe je je werk kunt beschermen;
– Hoe je de wet in jouw voordeel inzet en boetes voorkomt als je content van anderen gebruikt;
– Hoe je legaal kunt inhaken op bekendheid van merken en bestaande content;
– Welke mythes over social media en platformen je niet meer moet geloven;
– Wat je absoluut moet afspreken wanneer je samen of in opdracht content maakt;
– Wat je zeker niet moet doen wanneer je een inbreukbrief ontvangt en hoe je de ‘boete’ tot wel 40% kunt verlagen;
– Welke 5 stappen je moet zetten als je last hebt van een copycat.

Charlotte Meindersma is social media jurist en helpt online ondernemers vlekkeloos te ondernemen door ze de grenzen van de wet te leren kennen en praktische en pragmatische oplossingen te bieden. Ze geeft hooggewaardeerde online cursussen voor Frankwatching en wordt regelmatig door landelijke media gevraagd voor interviews over contentrecht.

“Net als in iedere beroepsgroep heb je onder juristen ook ‘rekkelijken’ en ‘preciezen’. Ik word moe van preciezen en hou heel erg van pragmatisch. Zo eentje is Charlotte er. Ze heeft me prima geholpen met het opstellen van algemene voorwaarden en een AVG-proof privacy-verklaring voor mijn internetbedrijf. Doe je iets online dan moet je bij Charlotte zijn.”
– Aartjan van Erkel, Internet-ondernemer en bestseller-auteurAlle boeken