Boek Design my privacy (boek)

Design my privacy (boek)

Tijmen Schep
BIS Publishers BV
2016
Nederlandstalig
€ 12.00
0
0
0
0

Onze privacy staat onder druk. Iedereen communiceert de hele dag door: of we nu mailen, Whatsappen, Facebooken of de laatste Instagram filter proberen… En legio apps op de smartphone maken ons leven elke dag beter en efficiënter. Maar met alles dat we doen via de moderne technologie, geven we data aan bedrijven en de overheid. Met het Internet of Things in aantocht wordt dat met de dag erger.

Privacy is hét vraagstuk van de dag geworden. Overheden doen van alles om de technologische innovatie van deze tijd te voorzien van up-to-date wetgeving, niet altijd met succes. Zelf denken wij er zelden over na hoezeer het privacy-vraagstuk ons leven beïnvloedt. Daar moet verandering in komen. Data-kenners en data-vormgevers moeten elkaar snel leren begrijpen.

‘Design my Privacy’ is een boek om vormgevers, techneuten en eigenlijk iedereen op te voeden: een praktische inleiding over hedendaagse privacyvraagstukken én een oproep aan ontwerpers en uitvinders van de media-technologie van de toekomst om privacy als onderwerp op de kaart te zetten. Privacy is niet alleen een thema van nu, het is een tikkende tijdbom die vraagt om nieuwe oplossingen. Hoogste tijd om van privacy een ontwerp-vraagstuk te maken.Alle boeken