Boek DevOps Handboek

DevOps Handboek

Oleg Skrynnik
Van Haren Publishing B.V.
2019
2019
Nederlandstalig
€ 34.83
0
0
0
0

Dit boek legt de managementaspecten van DevOps uit voor degenen die zich professioneel bezighouden met informatie- en technologiemanagement. Het is geschreven voor IT-specialisten, IT-managers en IT-executives.

Het toont DevOps niet als een fenomeen dat geassocieerd wordt met nieuwe automatiseringstools, programmeertechnieken of -technologieën en het verschilt van andere boeken door het gestructureerde verhaal (misschien is het overmatig gestructureerd) en door de poging om het fenomeen DevOps volledig te dekken op zowel een basis- als een fundamenteel niveau. Door die benadering wordt de lezer zich bewust van het nieuwe onderwerp en helpt het boek de fundering de bouwen, de basis.

De lezer leert over de oorsprong van DevOps, de onvermijdelijkheid van zijn opkomst, de belangrijkste voorwaarden ervan en hoe die in de praktijk tot uiting komen, over de praktijk zelf en de principes waarop die is gebaseerd.

In dit boek staat de stof voor de EXIN DevOps Foundation certificering. Dit examen test het begrip van (1) de basisconcepten van DevOps, (2) hoe deze aan elkaar gerelateerd zijn, en (3) de waarde van DevOps voor de business. EXIN DevOps Foundation is het eerste niveau van het EXIN DevOps certificeringsprogramma. De EXIN DevOps Professional certificering test de kennis van de DevOps praktijk en van hoe teams te integreren. De EXIN DevOps Master certificering gaat over het bevorderen van organisatieverandering en over het toeleiden naar continu leveren en verbeteren.

– In dit boek staat de kernliteratuur voor de EXIN DevOps Foundation certificering
– Dit boek verschilt van andere boeken door het gestructureerde verhaal en door de poging om het fenomeen DevOps volledig te dekken op zowel een basis- als een fundamenteel niveau.

‘Ik dacht dat ik wel een beetje wist van DevOps, maar ik heb veel geleerd van dit boek. Het is in een verhalende stijl geschreven, wat ik leuk vind. Het is geschreven vanuit het perspectief van legacy werkwijzen die zich verplaatsen naar nieuwe manieren van werken en niet zozeer vanuit een ontwikkelingstechnische focus. Het raakt alle punten die ik zou raken als ik er ooit toe zou zijn gekomen om zo’n boek te schrijven. Ik zal het nu niet doen, omdat Oleg het zo goed heeft gedaan. Goed gedaan!‘ – Rob EnglandAlle boeken