Boek Een praktische kijk op marketing- en strategiemodellen

Een praktische kijk op marketing- en strategiemodellen

M. Bekkers, Y. Mandour
Boom
2016
Nederlandstalig
€ 40.95
0
0
0
0

Gestructureerd proces
Wanneer er weer eens op de hei gebrainstormd wordt over een nieuwe marketing- of bedrijfsstrategie, is het fijn als er beproefde modellen beschikbaar zijn, zodat het proces zo gestructureerd mogelijk verloopt en er geen belangrijke zaken over het hoofd worden gezien. Ongetwijfeld heb je in zo’n situatie wel eens een SWOT-analyse gemaakt, of de Value Chain van Porter toegepast. Dan weet je uit eigen ervaring dat het toch nog niet zo eenvoudig is om deze modellen te vertalen naar jouw eigen situatie. En … is het trouwens niet opmerkelijk dat we nog altijd terugvallen op diezelfde, vaak meer dan twintig jaar oude modellen?

Een unieke mix
Een praktische kijk op marketing- en strategiemodellen brengt hier verandering in. Je krijgt een overzicht van de 22 belangrijkste modellen die je helpen in een kort tijdsbestek tot een betere strategie te komen. Dit overzicht is een unieke mix van klassieke, beproefde modellen en recente, baanbrekende modellen.

De opbouw van het boek loopt parallel aan de stappen van het strategische planningsproces:
Deel 1 – Strategisch startpunt;
Deel 2 – Strategische analyse;
Deel 3 – Strategieontwikkeling;
Deel 4 – Evaluatie en control.

Per model is aangegeven:
– waar in het planningsproces het model in te zetten is;
– wat de kerngedachte van het model is;
– welke stappen je moet doorlopen om het model in je eigen situatie toe te passen;
– wat de beperkingen van het model zijn

Baanbrekende modellen
Deze derde, volledig herziene druk van Een praktische kijk op marketing- en strategiemodellen (inmiddels al meer dan 20.000 exemplaren verkocht) biedt een unieke mix van klassieke, beproefde modellen en meer recente, baanbrekende modellen, zoals:
– de Blue Ocean Strategy;
– het Drielagenbusinessmodel;
– de Net Promoter Score.

Alle modellen zijn zo beschreven dat er direct mee gewerkt kan worden. Het boek staat vol met talloze, actuele praktijkvoorbeelden. Bovendien zijn bij het boek online, interactieve worksheets en checklists van de modellen beschikbaar op www.marketingmodellen.nl.

Voor wie?
Managers die op zoek zijn naar een effectievere invulling van het proces van marketingplanning en strategievorming.Alle boeken