Boek ERP en Business Management

ERP en Business Management

J.P.M. van der Hoeven
Noordhoff
2019
Nederlandstalig
€ 51.95
0
0
0
0

– Praktijkgerichte kennismaking met ERP
– legt de koppeling tussen ERP-concepten en MKB
– incl. oefenopdrachten en handige kernbegrippenlijst.

‘ERP en Business Management’ is het eerste Nederlandstalige boek dat een koppeling legt tussen Enterprise Resource Planning en het MKB. Het nut van ERP-concepten wordt geïllustreerd aan de hand van een in het MKB veelgebruikt ERP-systeem, Microsoft Dynamics 365 Business Central.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– Bedrijfsfuncties en bedrijfsprocessen
– ERP en Business Management
– Microsoft Dynamics 365 Business Central & Microsoft Dynamics NAV
– Marketing en het Verkoopproces: de O2C-cycle
– Supply Chain Management en het Inkoop- en Opslagproces: de P2P-cycle
– Supply Chain Management en Productieproces
– Financieel beheersingsproces
– Human Resource Management
– Implementatie en Change Management

Het boek is nadrukkelijk géén knoppencursus, maar een praktijkgerichte handleiding voor studenten om kennis te maken met ERP-concepten. De duidelijke structuur, vele praktijkgerichte voorbeelden en het aansprekende taalgebruik maken het boek extra toegankelijk. De handige kernbegrippenlijst en vele oefenopdrachten geven studenten snel inzicht in de materie. Deze vijfde druk is sterk herzien. De basisopzet is behouden, maar de inhoud is aangepast op basis van recente technische ontwikkelingen en inzichten, zoals Artificial Intelligence en Internet of Things. Deze druk is daarom niet bruikbaar naast de vorige.

Op de website biedt de uitgever digitale ondersteuning voor studenten en docenten bij dit boek. De unieke code voor in dit boek geeft toegang tot dit materiaal. Studenten vinden op de ondersteunende website bij het boek luisteroefeningen, cases, videomateriaal, oefentoetsen per hoofdstuk en meerkeuzevragen.

‘ERP en Business Management’ is geschikt voor zowel de propedeuse- als hoofdfase van de opleidingen Bedrijfseconomie, Management, Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) en Bedrijfsadministratie. Daarnaast is deze uitgave geschikt voor managers in bedrijven die een overzicht willen krijgen van de betekenis van ERP voor hun organisatie.Alle boeken