Boek Eventmarketing

Eventmarketing

K. Wiegerink, E. Peelen
Pearson Education NL
2013
Nederlandstalig
€ 40.95
0
0
0
0

Eventmarketing – het doelgericht inzetten van live events (ongeacht of het eigen events zijn of events van derden) – heeft zich in de laatste jaren een aanzienlijke plaats veroverd in het marketingcommunicatielandschap. In een maatschappij met informatie-overload wordt het bereiken en beraken van relaties een steeds grotere uitdaging.

Het boek benadert eventmarketing vanuit de marketing. Hoe kunnen events bijdragen aan de realisatie van de marketingstrategie, op deel terreinen als het propositie-, het merken-, het relatie- en het verkoopbeleid en het klantgericht maken van organisaties. De auteurs positioneren eventmarketing en live communicatie als integraal onderdeel van de cross channel communicatie, daarnaast besteden ze aandacht aan het belevingsproces voor, tijdens en na de events en zoomen zo in op de kern van events.

Ook schetsen ze het brede veld van eventmanagement en ?organisatie, zonder al te diep in te gaan op de operationele uitwerking. Ten slotte staan ze uitgebreid stil bij het onderwerp van de accountability: het vraagstuk van het aantoonbaar maken dat eventmarketing activiteiten per saldo profijtelijk zijn.

Nieuw in deze editie
Het taalgebruik in deze editie wordt herzien en verduidelijkt en de voorbeelden in de tekst worden waar nodig geactualiseerd. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwste vormen van social media. Ten slotte wordt er aandacht besteed aan de lay out met het doel deze minder zakelijk te maken.Alle boeken