Boek Handboek Power Pivot

Handboek Power Pivot

H.N.A. Vlootman, M. Rozema
Management Impact
2016
Nederlandstalig
€ 44,50
0
0
0
0

Power Pivot is een uitbreiding op Microsoft Excel, een van de meest gebruikte computerprogramma’s. Sinds Excel 2010 betekent Power Pivot een fundamentele verandering en verrijking van de mogelijkheden van Excel voor het analyseren van gegevens. Power Pivot is hét gereedschap voor Business Intelligence voor Excel-gebruikers, maar vormt ook het hart van Microsoft Power BI.

Handboek Power Pivot is het tweede boek van de auteurs over dit onderwerp. Zij putten uit hun ervaring in het werken met Power Pivot om nog dieper in te gaan op het analyseren van grote aantallen gegevens. Dit boek is geschikt voor zowel de Excel-gebruiker die wil leren hoe Power Pivot kan worden gebruikt, als de gevorderde Power Pivot-gebruiker die meer uit het product wil halen. In begrijpelijke taal en met praktische voorbeelden helpt Handboek Power Pivot je om het uiterste uit je gegevens te halen.

Henk en Michiel hebben elkaar leren kennen bij de Excel Experience Day, waar Michiel namens Microsoft een keynote hield over het destijds gloednieuwe Power Pivot en Henk sessies over Excel-modellen verzorgde. Enige tijd later zocht Michiel een Excel-goeroe om het gezicht te worden van een introductiecampagne voor Power Pivot. Dat werd Henk en dit bleek de start van een intensieve samenwerking. Niet alleen heeft Henk sinds die eerste contacten veel presentaties gegeven bij evenementen van Microsoft, ook zijn Henk en Michiel de oprichters van de ‘Power Pivot NL’ LinkedIn-groep, die inmiddels is omgedoopt tot ‘Power BI Gebruikersgroep’.

In 2013 brachten Henk en Michiel het eerste Nederlandstalige boek over Power Pivot op de markt: het Praktijkboek PowerPivot in Excel. Tegenwoordig bestaat het overgrote deel van Henks werk uit advies, trainingen en presentaties rond Power Pivot, Power BI en SQL Server Analysis Services. Ook Michiel is consultant geworden en houdt zich met dezelfde onderwerpen bezig. Henk heeft in 2013 de Microsoft MVP (Most Valuable Professional) award ontvangen, een eretitel die sindsdien elk jaar vernieuwd is. Beiden behoren ze tot de meest ervaren specialisten in Power Pivot en Power BI in Nederland.Alle boeken