Boek Het grote lobbyboek

Het grote lobbyboek

Erik van Venetië, Jaap Luikenaar
Business Contact
2013
€ 25
0
0
0
0

Lobbyen is iemand voor uw karretje spannen om er zelf beter van te worden. Het is een alledaagse bezigheid, er is niets geheimzinnigs aan, en iedereen kan het. Sterker: velen doen het al zonder het te beseffen. Voor een nieuwe baan, een subsidie, om iets te verkopen, om regels van de overheid te veranderen.

Lobbyen loont. Als u de kneepjes van het vak maar kent. Het bestuur van de voetbalclub, de directeur, de ambtenaar, de minister, hun secretaresse en de koningin: ze zijn allen te verleiden door de listige lobbyist. Dit boek geeft de tips en de trucs en beantwoordt praktische vragen als: hoe beweeg u zich soepel op een receptie, hoe schrijft u een overtuigende lobbybrief, hoe pakt u een beslisser in, hoe troef u uw tegenstanders af?

‘Het Grote Lobbyboek’ laat ook zien hoe de professionals het doen. Hoe krijgt Amnesty International een voet tussen de deur in Den Haag? Hoe gaat Albert Heijn te werk? En hoe werkt ’s lands meest ervaren lobbyiste: koningin Beatrix? ‘Het Grote Lobbyboek’ onthult het allemaal. Een onmisbare gids voor iedereen – beginneling én grootmeester – die zich wil bekwamen in de regels van het spel.Alle boeken