Boek Het nieuwe kantoorinrichten

Het nieuwe kantoorinrichten

Peter Vink
Vakmedianet
2017
€ 45,50
0
0
0
0

Sommige mensen presteren het best in een drukke kantoortuin, anderen lezen het snelst terwijl zij fietsen, en weer anderen hebben de rust van een eenpersoonskamer nodig om zich te kunnen concentreren. In het nieuwe kantoorinrichten is voor de verschillen in taak en persoon aandacht nodig om de prestatie en het comfort te bevorderen. Maar er is ook aandacht nodig voor het stimuleren van beweging, voor het onderweg werken en voor het beïnvloeden van gedrag.

In dit boek staan tips hoe het beter kan op basis van wetenschappelijke kennis. Een belangrijk onderdeel is het rekening houden met de taak en de persoonlijke voorkeur. Een plant heeft voor sommige mensen een gunstig effect, anderen zien de plant niet eens. Het ideale binnenklimaat is anders voor ouderen en verschilt ook tussen mannen en vrouwen. En als je veel variatie in temperatuur gewend bent, vind je een grotere bandbreedte aangenaam. Voor een kort overleg is het beter om staand te vergaderen en een lunchwandeling in de natuur vermindert stress. Dit alles vereist dat de werkomgeving (zowel onderweg als op kantoor) aangepast moet worden aan de taak en de persoon. Aandacht voor het succesvol managen van het proces van inrichten kan zelfs het vertrouwen in het management vergroten.

Er is veel kennis over kantoorinrichten, die in de praktijk nog niet wordt toegepast. Dit boek is een poging om de kennis dichter bij de praktijk te brengen.Alle boeken