Boek Hoe verzinnen ze het?

Hoe verzinnen ze het?

Jaap Toorenaar
Maven Publishing
2019
€ 24.95
0
0
0
0

‘Foutje, bedankt’, ‘Goeiemoggel’, ‘Wij van WC-eend’, ‘Even Apeldoorn bellen’, ‘Ik heb nog zo gezegd geen bommetje!’ of ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’.

Het zijn stuk voor stuk uitdrukkingen uit reclamecampagnes die miljoenen Nederlanders kennen, en die zich verankerd hebben in onze cultuur. En dan zijn er ook nog reclames die zo grappig waren dat iedereen ze gelijk voor zich ziet (zoals ‘Bedenk goed wat je met je laatste rolo doet’), of die tegen wil en dank wel meegezongen móeten worden (‘Liever Kips-leverworst dan…’). Hoe verzin je zo’n impactvolle reclame, en wat maakt ze zo sterk?

Reclamemeester Jaap Toorenaar vroeg het ruim 50 bedenkers van roemrijke reclames. Ze vertellen openhartig over hun gepuzzel en gepieker, over de (dwaal)sporen die ze bewandelden en over de eerste reacties van hun opdrachtgevers; er klonk niet altijd applaus voor hun idee. Daarnaast geeft Toorenaar een spoedcursus ‘Hoe bedenk je een ijzersterke slogan’, bespreekt hij de bekendste reclamemelodieën en onthult hij de top 100 van meestgebruikte reclamezinnen op social media.

‘Hoe verzinnen ze het?’ biedt een overzichtswerk van alle reclames die onze cultuur gevormd hebben en zit vol waardevolle lessen over herinneringswaarde en overtuigingskracht. Het geeft een unieke kijk achter de schermen van de reclamewereld en bovenal veel leesplezier. Want ook voor reclame geldt: wie is er niet groot mee geworden?

‘Elke communicatie man/vrouw zou het boek eigenlijk moeten lezen.’
Dr. Rik Riezebos, merkstrateeg Eurib.

‘Een feest om te lezen.’
Diana Matroos, presentatrice BNR Nieuwsradio.

‘Ik heb enorm genoten van het boek.’
Sjaak Hoogkamer, hoofdredacteur MarketingTribune.

‘In een ruk uitgelezen.’
Victor Mids.Alle boeken