Boek Hoera, het is weer maandag!

Hoera, het is weer maandag!

P. Elfferich
Uitgeverij Thema
2006
Nederlandstalig
€ 22.95
0
0
0
0

Pim Elfferich interviewde communicatiemensen bij ‘de leukste werkgevers van Nederland’, die een Medewerker Tevredenheids Award hebben gewonnen. Hij ontdekte bij deze organisaties een opvallende overeenkomst: ze hebben allemaal bijzonder veel aandacht voor de interne communicatie en gaan daar bewust, consequent en doordacht mee om.

Deze samenhang tussen open interne communicatie en de tevredenheid van de medewerkers blijkt duidelijk uit de zeven indringende bedrijfscases: SNS Bank, Univé, PCM Grafisch Bedrijf Amsterdam, Grolsch, Heembouw, Van Gansewinkel en De Nederlandsche Bank vertellen openhartig over de veranderingsprocessen in hun organisaties, en hoe ze de interne communicatie rond die veranderingen met succes hebben aangepakt.

Naast de cases beschrijft de auteur algemene principes rond medewerkertevredenheid en interne communicatie, en de synergetische mogelijkheden tussen HRM en interne communicatie. Het boek brengt lijnmanagers, communicatiespecialisten, HRM’ers en organisatieadviseurs zonder meer op talloze ideeën voor de aanpak van de interne communicatie in hun eigen organisatie. En dat is ook precies de bedoeling: ‘Hoera, het is weer maandag!’ bevat geen saaie leerstof over interne communicatie, maar is geschreven om te inspireren en ideeën op te doen.Alle boeken