Boek Informatiebeveiliging integreren in projecten

Informatiebeveiliging integreren in projecten

John Heinrich Roos
Roos
2017
Nederlandstalig
€ 59,90
0
0
0
0

Het boek ‘informatiebeveiliging integreren in projecten’ is een praktisch handvat om informatie-beveiliging te integreren in projecten. Informatiebeveiliging in projecten is een gebied dat vergeten wordt. Dit creëert een groot risico op het gebied van informatiebeveiliging.

Dit boek is bedoeld voor projectorganisaties, stuurgroepen, projectmanagers, kwaliteitsmanagers, leveranciers of voor al diegenen, die zich bewust zijn van informatiebeveiliging en daar beleid en/of uitvoering aan moeten geven. De richtlijn ISO27001/27002 eist onder de norm 6.1.5, dat informatiebeveiliging aan de orde moet komen in projectbeheer, ongeacht het soort project. Deze publicatie biedt de lezer een uitvoerige beschrijving van de implementatie hiervan.

Voordat een project begint, zullen er diverse analyses op het gebied van informatiebeveiliging gemaakt moeten worden. Deze leveren het informatiebeveiligingsrisicoprofiel. De daaruit voort-vloeiende te nemen maatregelen dienen te worden opgenomen in de projectinitiatiefase en in het Plan van Aanpak.

‘Data is het nieuwe goud ook in projecten. Ga er dan ook zo mee om!’ – (Dr. Barry Derksen)Alle boeken