Boek Informatiemanagement

Informatiemanagement

R. Grit
Noordhoff
2019
Nederlandstalig
€ 49.95
0
0
0
0

Informatiemanagement biedt een breed overzicht van het vakgebied informatietechnologie en informatiemanagement. Het boek maakt de student bekend met het vakjargon en reikt praktische hulpmiddelen aan om IT-projecten aan te pakken. Het eerste deel behandelt basiskennis over automatisering en informatievoorziening. Dit helpt om in de praktijk samen te werken met automatiseerders.

Deel twee van het boek reikt instrumenten aan om IT-projecten aan te pakken met een informatieplan (IT-plan), een informatievooronderzoek, een invoeringsplan voor nieuwe software en een informatiesysteem. In de zesde druk zijn nieuwe ontwikkelingen zoals quantumcomputer, big data, de gevolgen van de nieuwe AVG privacywet, QR-codes, Internet of things, alsmede kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie opgenomen.

Op www.informatiemanagement.noordhoff.nl staan oefentoetsen met feedback en studieadvies, checklists voor een informatieplan, functioneel ontwerp en pakketselectie en extra cases. Powerpoints en Flitscolleges (video’s) bieden extra ondersteuning bij de voorbereiding op tentamens. Met behulp van www.toetsopmaat.nl kunnen docenten zelf toetsen samenstellen. De toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Informatiemanagement is geschikt voor studenten van Bedrijfskunde, Technische Bedrijfskunde, Business IT en Management, Finance & Control, Informatica en Commerciële opleidingen.

– Breed overzicht van het vakgebied informatietechnologie en informatiemanagement;
– gestructureerd plan en instrumenten voor het aanpakken van IT-projecten;
– uitleg van functiestroomdiagrammen (swimming lane).Alle boeken