Boek IT en management

IT en management

J. Gielkens
Van Haren Publishing B.V.
2009
Nederlandstalig
€ 34.83
0
0
0
0

Het boek ‘IT en management’ is gebaseerd op de inhoud van de I-Tracks module IT and Management Foundation (ITMF). De inhoud van deze module is gericht op het kijken naar organisaties op basis van organisatiestructuren en op ICT-strategie en -organisatie.

De informatiebehoefte van de totale organisatie is leidend voor de ICT-strategie. Met het ontwikkelen van een goede ICT-strategie kan de informatievoorziening goed gestroomlijnd worden en daarmee kan de hele organisatie ondersteund worden. Ontwikkeling en beheer van informatiesystemen vindt plaats in de context van een organisatie. Bij het opstellen van een ICT-strategie van een organisatie moet niet alleen rekening gehouden worden met de ICT-organisatie, maar ook met het totale organisatiebeleid.

Voor een ICT’er is het daarom niet alleen van belang om te weten hoe een ICT-strategie tot stand komt, maar ook om meer kennis te hebben van het functioneren van organisaties in het algemeen. Hiertoe komen verschillende soorten organisaties aan de orde en de manier waarop de ICT invloed heeft op een organisatie.Alle boeken