Boek Je tweede carrière

Je tweede carrière

Donald Suidman
BigBusiness Publishers
2013
Nederlandstalig
€ 15
0
0
0
0

Ongeveer 600 duizend hoger opgeleide 45-plussers zouden graag een carrièreswitch maken, maar de kansen op een andere baan zijn momenteel niet erg groot. Van hen zijn er ruim 50 duizend werkloos, en dat aantal groeit snel. Dit denk- en doeboek haalt u uit uw dip, helpt om uw oogkleppen af te zetten en alternatieven te bekijken. Ben ik ondernemer? Is uitzendwerk een optie? Vind ik andere dingen belangrijk dan toen ik 25 was?

‘Je tweede carrière’ staat vol met openhartige ervaringsverhalen, informatieve overzichtsartikelen en praktische tips. Invuloefeningen en checklists zetten u aan het werk. Is een carrièrecoach iets voor mij, en hoe vindt u een goede? Hoe ontdekt u eigenlijk uw talent? Loopbaancoaches vertellen hoe u uw kansen – en uw plezier – vergroot.

Volgens deskundigen heeft de vaste baan zijn langste tijd gehad. We zijn op weg naar een ‘klusseneconomie’. Wie wil werken, moet goed kunnen formuleren wat hij te bieden heeft, en goed kunnen samenwerken in wisselende netwerken. Wat betekent die ontwikkeling voor u? En hoe verkoopt u uzelf in de nieuwe economie?

Met tips en adviezen van onder anderen talentontdekker Jan de Dreu, loopbaanprofessional Aaltje Vincent, 45-pluscoach Leni Minderhoud, publicist Heleen Crul, hoogleraar Ton Wilthagen, mindsetter Cees Harmsen, generatiedeskundige Aart Bontekoning en trendwatcher Ronald van den Hoff.Alle boeken