Boek Marketing Sucks and Sales Too!

Marketing Sucks and Sales Too!

Fred Janssen, Dimphy van Heusden
DNA LTB Publishing
2020
€ 13.95
0
0
0
0

Vanuit de perceptie van sales werkt marketing vaak niet. Ze begrijpen niet wat sales nodig heeft, met opmerkingen als: ‘Die promoties zijn veel te gecompliceerd en eerlijk gezegd heeft de klant liever korting op het product’ en ‘De leads die we krijgen zijn van een stel niet-beslissers en ik heb het te druk om die op te volgen’ tot resultaat. Kortgezegd: ‘MARKETING SUCKS!’

Marketing op zijn beurt zegt: “Die @#% salesmensen snappen het gewoon niet! Waarom produceren we deze geweldige campagnes en content, met superstrakke salestools die niet gebruikt worden? Waarom pusht sales die promotie niet? Waarom volgen ze al die geweldige leads niet op? Eerlijk gezegd: SALES SUCKS! ”

De relatie tussen marketing en sales is voor veel bedrijven een uitdaging. De samenwerking tussen de disciplines is vaak ver te zoeken, wat ervoor zorgt dat de uitgegeven (miljarden!) euro’s aan marketing niet altijd het verwachte resultaat opleveren, namelijk: nieuwe klanten.

De verwachtingen die marketing en sales hebben, ten aanzien van elkaar en het resultaat, kan enorm verschillen. Het gebeurt niet zelden dat marketing de gestelde doelen haalt en sales niet, of vice versa. Dit leidt doorgaans tot frustratie tussen de sales- en marketingteams. Die het succes van de onderneming niet ten goede komen, sterker nog: de ondergang kan betekenen.

In ‘Marketing Sucks! (And Sales too!)’ wordt de ingewikkelde relatie tussen marketing en sales onder de loep genomen, worden er handvatten gegeven voor het verbeteren van de samenwerking en wordt er met praktische, direct toepasbare modellen gezorgd voor een perfect aligned marketing en sales organisatie.

Laat de relatietherapie beginnen.Alle boeken