Boek Omgaan met burn-out

Omgaan met burn-out

C. Karsten
Kosmos Uitgevers
2012
Nederlandstalig
€ 21.99
0
0
0
0

Een op de zeven werknemers krijgt een burn-out. Van de ene dag op de andere verander je van een enthousiaste en gewaardeerde collega in een geestelijk wrak: cynisch, lusteloos en zonder perspectief. Kun je zoiets zien aankomen? Is het te vermijden? En als het je overkomt, hoe kom je er dan weer bovenop?

Dit boek beschrijft de ervaringen van mensen met uiteenlopende opleidingen en beroepen die een ding gemeen hebben: op een slechte dag ervoeren ze tot hun ontzetting dat al hun energie was verdwenen, en dat hun inzet, idealisme en hulpvaardigheid plaats hadden gemaakt voor een loodzwaar gevoel van weerzin.

In ‘Omgaan met burn-out’ geven deskundigen hun visie op de fysieke en psychologische achtergronden van burn-out. Het boek maakt duidelijk dat bepaalde arbeidsomstandigheden ongemerkt tot chronische stress en daardoor tot uitputting kunnen leiden. Ook de juridische aansprakelijkheid van de werkgever komt aan bod. Omgaan met burn-out is een pleidooi voor een evenwichtige levenshouding en een gezonde werkomgeving. Het geeft richtlijnen voor individuen en organisaties om het werk zo te organiseren dat burn-out voorkomen kan worden.

‘Een uitstekend boek over burn-out. Het geeft een zeer compleet beeld van de ziekte.’ – Opzij

‘Een stevig boek waar iedereen veel van kan opsteken.’ – MargrietAlle boeken