Boek Professionele bedrijfscommunicatie

Professionele bedrijfscommunicatie

Herman Frijlink, Bas den Herder, Harry Smals
Noordhoff
2017
€ 58.95
0
0
0
0

Professionele bedrijfscommunicatie is het standaardwerk voor studenten en (aankomende) professionals. Alle vormen van bedrijfscommunicatie komen aan bod: van direct mail tot jaarverslag, van persbericht tot ghostwriting, tot het effectieve gebruik van nieuwe media.

Waarom kiezen voor Professionele bedrijfscommunicatie?
-Behandelt de meest voorkomende vormen van bedrijfscommunicatie;
-door de modulaire opzet kan naar behoefte uit de tekstsoorten worden gekozen;
-geschreven door auteurs met jarenlange ervaring in de bedrijfscommunicatie, zowel in de beroepspraktijk als in het onderwijs.

Professionele bedrijfscommunicatie is gericht op de vaardigheden die vereist zijn voor het schrijven van verschillende genres. Het is geschikt voor onderdelen van het curriculum waarin bedrijfscommunicatie aan bod komt, in zowel de propedeusefase als de hoofdfase van hbo- en wo-opleidingen. Daarnaast is het zeer goed in te zetten voor zelfstudie.

Wat is nieuw in de zevende editie van Professionele bedrijfscommunicatie?
Schrijven is een kwestie van denken en doen. Het is belangrijk dat de aankomende professional tijdens zijn studie leert om zich voor te bereiden op de te schrijven tekst. Daarom gaat het eerste hoofdstuk Analyse en matrix over het werk dat de schrijver moet doen voordat hij met schrijven begint. De matrix is het gereedschap waarmee hij analyseert welke tekstsoort past bij de doelgroep die hij wil bereiken. Door de modulaire opzet en indeling in tekstsoorten kunnen naar behoefte delen van beroepsproducten worden behandeld. In deel I wordt de basis behandeld, in deel II lange teksten, in deel III de korte teksten en in deel IV speciale teksten.

Op de ondersteunende website vinden studenten een checklist en de antwoorden op de vragen en opdrachten uit het boek. Voor docenten is er een docentenhandleiding beschikbaar.Alle boeken