E-book Propaganda

Propaganda

Edward Bernays
The Social Newsroom
2019
Nederlandstalig
€ 15
0
0
0
0

– Lees hoe je media kunt gebruiken
– Ontdek het verschil tussen ‘fake’ en echt nieuws
– En leer hoe je met nieuws mensen kunt motiveren en manipuleren

Bedrijven, overheden, denktanks en instellingen bepalen wat wij denken, waar wij over denken, wanneer we dat bedenken en hoe we erover denken,’ stelt Edward Bernays in Propaganda (1928). Dit fascinerende en controversiële betoog beschrijft hoe de massamedia echt werken.

Hoe belangenbehartigers de media naar believen gebruiken. Hoe de nieuwsselectie tot stand komt. En hoe dat vervolgens uitgroeit tot onze nieuwe werkelijkheid. Bernays legt uit hoe de publieke opinie wordt geregisseerd. Of gemanipuleerd. Hij noemde het zelf graag ‘Het ontwikkelen van de instemming van het publiek.’ Brandend actueel in deze tijden van soundbites, clickbaits, framing en fake news.

Het toont aan dat deze volle neef van Sigmund Freud zijn tijd ver vooruit was; ‘Propaganda’ stamt namelijk uit 1928. Nog voor de opkomst van de televisie en ver voor de opkomst van internet en social media voorspelde Bernays het voortdurende gevecht om de aandacht van het publiek. Het geeft Propaganda een nieuwe urgentie.

Over de vertaler en schrijver van de introductie:
Deze eerste Nederlandse vertaling is van de hand van Tonie Broekhuijsen. Hij voorzag ‘Propaganda’ tevens van een inleiding. Tonie Broekhuijsen is ruim 35 jaar werkzaam in de media; als journalist, fotograaf, hoofdredacteur, bladenmaker en creative director.

Hij werkte voor grote publieksbladen als Libelle, Margriet, DoehetZelf, AutoWeek, KIJK en NU.nl. Met zijn mediaconsultancy bedrijf The Social Newsroom ontwikkelt hij publiciteitsconcepten, adviseert hij media en bedrijven en geeft hij nu het boek ‘Propaganda’ van Edward Bernays in Nederland uit.

Ook verkrijgbaar als boek.Alle boeken