Boek Sales!

Sales!

W. Berkman, B. de Groot, Suzanne Franken
Business Contact
2010
Nederlandstalig
€ 20.99
0
0
0
0

Omzet maken en verhogen zijn voor veel organisaties een blijvende bron van zorg. Verkopers en accountmanagers halen er volgens de directie niet uit wat erin zit. Ze denken en zeggen vaak meer binnen te halen dan wat de verkoopcijfers uitwijzen. ‘Het was een topgesprek’, hoor je dan maar vervolgens blijkt de ‘lead’ toch niet to een ‘deal’ te leiden. Als het niet aan de mensen ligt, valt er doorgaans nog wel iets te verbeteren aan de informatie en processen. Hoe zou de verkoopkracht van uw bedrijf beter gemobiliseerd kunnen worden? En wat kunt u doen om de verkooporganisatie weer energie te geven?

In dit boek beschrijven Wessel Berkman en Bart de Groot hoe u uw verkooporganisatie kunt versterken – structureel en ‘bottom-up’, dus samen met alle verkopers en alle klanten. Alleen zo krijgt u het benodigde commitment. Geen fata morgana’s, geen Sunshine-pumpverhalen, geen hoogdravende visies meer maar overzichtelijke en actiegerichte processen. Belangrijk daarbij is management dat er niet omheen draait en geen concessies doet aan de gemaakte afspraken. De inzet is een lerende organisatie bouwen die levert wat de klant echt nodig heeft en verdient. Hiervoor is een basis nodig die iedereen snapt en eenvoudig kan uitvoeren: een eenduidig verkoopplatform, met een duidelijke taal die door iedereen (ook nieuwe verkopers!) gehanteerd wordt. De processen in ‘Sales!’ worden al ruim 10 jaar met succes ingezet.

Om deze processen te illustreren en te onderbouwen, hebben de auteurs de ervaring van managers en verkopers opgenomen, zodat u ook van een ander hoort dat ze werken. Ze zijn bij veel verkooporganisaties te gebruiken; misschien iets minder voor retailproducten in een supermarkt en iets meer voor wat complexere producten waarbij advies noodzakelijk is.

Op naar duurzame verbetering van de verkoop: 50% omzet in 90 dagen.Alle boeken