Boek TMap NEXT Business Driven Test Management

TMap NEXT Business Driven Test Management

L. van der Aalst, R. Baarda, E. Roodenrijs
Tutein Nolthenius
2008
Nederlandstalig
€ 24
0
0
0
0

Het testen van IT-systemen heeft als toegevoegde waarde dat er vertrouwen in het IT-systeem ontstaat en dat door het vinden van fouten schade kan worden voorkomen. Omgekeerd is het zo dat niet of onvoldoende testen kan leiden tot (imago)schade en tot vertrouwensverlies. Voorbeelden van situaties waarin, vaak door onvoldoende testen, incidenten ontstaan met schade of vertrouwensverlies, zijn regelmatig in de media te vinden. Testen kan lang duren, zeker in de ogen van een ongeduldige marketingmanager die zijn product zo snel mogelijk naar de markt wil brengen of de overheidsmanager die voor een wettelijke datum het systeem werkend moet hebben. Iedere organisatie of IT-project heeft hierin haar eigen eisen. Naast de duur van het testen zijn de testkosten van belang. Hoge testkosten zullen de opbrengst van het gebruik van het nieuwe IT-systeem verminderen.

Dit boek leert hoe testen bestuurbaar wordt voor de opdrachtgever. Testen als deel van IT dient de bestuurbaarheid en verantwoording hiervan ook te bieden: de zogenaamde Test-Governance. Het uitgewerkte Business Driven Test Management (BDTM) geeft hier invulling aan en aan het vinden van een goede balans tussen veel-testen, sneller in productie gaan en minder kosten maken.

Dit boek is bedoeld om zowel de opdrachtgever en de geïnteresseerde (aankomende) testmanager beide kanten van de testopdrachtmedaille te laten zien. Daarom wordt in de eerste drie hoofdstukken ingegaan op testen in een brede context. Vervolgens wordt het BDTM-concept specifiek voor opdrachtgevers uitgewerkt in hoofdstuk 4. De testmanager die meer geïnteresseerd is in details van de BDTM-werkwijze wordt dit in hoofdstuk 5 uitgelegd.

Dit boek is een BDTM-specifieke uitwerking van het testhandboek ‘TMap Next – voor resultaatgericht testen’. Dit zeer volledige testhandboek is basiskennis voor alle bij testen betrokken functionarissen, zoals onder andere opdrachtgevers, testmanagers, testanalisten, testuitvoerders en gebruikers.Alle boeken