Boek Uitgemeten

Uitgemeten

Cathelijne Janssen
Boom
2015
€ 28,50
0
0
0
0

Accountability is voor veel organisaties inmiddels een geïntegreerd onderdeel van professionele communicatie geworden. In die organisaties zijn ‘doen we de goede dingen?’ en ‘doen we ze goed?’ vragen die vanzelfsprekend zijn in de dagelijkse praktijk. Maar waar begin je als organisatie, afdeling of professional met accountability van communicatie?

Uitgemeten behandelt alle stappen in de accountabilitycyclus. Ze zijn gebaseerd op ervaringen uit de praktijk, bij verschillende organisaties binnen de overheid en het bedrijfsleven. Het boek biedt een kader voor ‘doenkers’: professionals die strategie en onderbouwing belangrijk vinden, maar ook leren door te ‘doen’ in de praktijk. Aan de hand van voorbeelden, methodieken en werkvormen kun je de accountabilitycyclus voor en met je eigen organisatie doorlopen.

De accountabilitycyclus heeft onder andere de volgende voordelen:
– Op basis van de accountabilitycyclus laat je zien hoe communicatie bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie.
– Het helpt je als afdeling of professional om te beoordelen waarvoor je verantwoordelijkheid wil of kan nemen en waarover je verantwoording kunt afleggen.
– Door de cyclus te volgen, draag je bij aan kwaliteitsverbetering en professionalisering van communicatie.Alle boeken