Boek Van idee naar tekst

Van idee naar tekst

K. Witteveen
Boom Uitgevers Amsterdam
2014
Nederlandstalig
€ 34,50
0
0
0
0

Hoe krijg ik frisse ideeën voor een tekst? Hoe vertel ik mijn verhaal en verleid ik mijn lezers? Wat maakt mijn artikel of blog aantrekkelijk? Op deze vragen vindt u antwoorden in ‘Van idee naar tekst’. Het boek begeleidt uw creatief proces van a tot z. Van idee en invalshoek naar stijl en compositie.

‘Van idee naar tekst’ introduceert de dynamische schrijfcyclus als een speelse methode om creatiever te schrijven. U werkt met vijf rollen: auteur, onderwerp, taal, medium en lezer. Welk aspect geeft u voorrang en waarom? Kom los uit uw vaste schrijfhouding en experimenteer met deze rollen. Hiermee vergroot u uw tekstmogelijkheden als auteur.

Laat u verrassen door kaderteksten en voorbeelden uit de journalistiek, filosofie en wetenschap. Ga aan de slag met de denk-, stijl- en schrijflabs en creatieve oefeningen. Ze bieden inzicht in uw denk- en schrijfstijl en helpen u creatiever en doelgerichter te schrijven. Of het nu gaat om een zakelijke tekst, longread of verhaal, ‘Van idee naar tekst’ is een onmisbare gids voor elke auteur. Van studenten journalistiek en communicatie & marketing tot tekstschrijvers, journalisten en redacteuren.Alle boeken