Boek Visual Language (Engels)

Visual Language (Engels)

J. van den Broek, W. Koetsenruijter, J. de Jong
Eleven
2012
Engelstalig
€ 48,50
0
0
0
0

Wanneer zegt een beeld meer dan duizend woorden? Iedereen die wel eens een pagina voor een tijdschrift bedenkt, een powerpointpresentatie maakt, een brochure schrijft, een presentatie voor een poster moet maken of een idee voor een infographic moet verzinnen, komt vergelijkbare vragen tegen: waarom zou ik deze foto juist hier zetten en niet daar? Welke achtergrondkleur gebruik ik voor mijn presentatie? Waar moet ik rekening mee houden bij het inrichten van een internetpagina? Kan ik voor deze cijfers beter een tabel gebruiken, een grafiek of een infographic? Mag ik dit plaatje zomaar gebruiken voor mijn weblog?

Op dit soort vragen geeft ‘Beeldtaal’ antwoord. Het boek bestaat uit vier delen. Na het inleidende deel zet het tweede deel drie belangrijke beeldtheorieën uiteen: Gestalt, semiotiek en visuele retorica. Met die theoriën in de hand verkennen verkennen de auteurs van ‘Visual Language’ in het derde deel de basiselementen van beeldtaal: compositie, typografie, perspectief en kleur. Het vierde deel tot slot, laat toepassingen zien in de dagelijkse beeldpraktijk, zoals foto’s grafieken en tabellen, infographics, webpagina’s en tijdschriftpagina’s.

Het boek is bestemd voor iedereen die beroepsmatig met de publicatie van beeld te maken heeft of krijgt: journalisten, tekst- en beeldredacteuren, infographics-, relcame-, tentoonstellings- en bladenmakers, museummedewerkers, communicatieadviseurs, fotografen, illustratoren, typografen en webdesigners. De multidisciplinaire aanpak maakt dat iedereen voldoende aangrijpingspunten zal vinden op of net over de granzen van zijn of haar discipline.

De combinatie van theorie en praktijk door de opdrachten aan het eind van ieder hoofdstuk, maakt het boek geschikt voor zowel universitaire als hbo-opleidingen.Alle boeken