Boek Wat de boer niet zegt

Wat de boer niet zegt

J. Weerkamp, T. Zeinstra
Management Impact
2013
Nederlandstalig
€ 22,50
0
0
0
0

In een familiebedrijf vallen privé en bedrijf samen. In een agrarisch familiebedrijf is dat nog sterker: waar je woont is waar je werkt. De keuken is kantine, kantoor en ontvangstkamer tegelijk, privé-gesprekken moeten wachten tot in de slaapkamer. De vervlechting van familie en bedrijf staat garant voor een grote betrokkenheid en inzet en is een van de succesfactoren van familiebedrijven. Maar dat brengt ook verwarring en spanningen met zich mee. Wat goed is voor het bedrijf is niet altijd goed voor de familie en omgekeerd.

In ‘Wat de boer niet zegt’ beschrijven Johan Weerkamp en Truke Zeinstra hoe familieleden die samen een bedrijf voeren hun communicatie organiseren, welke oplossingen ze daarbij hebben gevonden en welke valkuilen ze tegenkomen. De kern van het boek wordt gevormd door veertien praktijksituaties, waarin bedrijfsovername en samenwerking centraal staan.

‘Wat de boer niet zegt’ is praktisch én verdiepend voor agrarische ondernemers, partners, familie, accountants, bedrijfsadviseurs, leveranciers en ieder die bij land- en tuinbouwbedrijven op het erf of in de tuin komt.

Met een voorwoord van de bekende familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt.

Truke Zeinstra is genomineerd voor de Mediation Award 2014.Alle boeken