Bedrijven & Organisaties

Nieuw gaming agentschap VCTRY start in de Benelux

VCTRY

Deze maand ging VCTRY van start in de Benelux. Dit nieuw media- en creatief bureau specialiseert zich in gaming en helpt merken om gamers in de Benelux te bereiken, activeren en converteren. Ter gelegenheid van de lancering publiceert VCTRY de resultaten van een onderzoek naar gaming in Nederland. De gamende populatie blijkt een boeiende, diverse groep die sociaal is, competitief, en gamet ter ontspanning.

Gaming kent al enkele jaren een forse groei, maar schakelde het afgelopen jaar een versnelling hoger. Sinds de start van de Coronapandemie spendeerde 51 procent van gamers meer tijd aan gaming. Naar verwachting zullen ook na het versoepelen van de maatregelen veel (nieuwe) gamers blijven gamen.

Gaming gaat hierbij verder dan games, esports en hardware. Gamers kijken livestreams op Twitch en YouTube, volgen de laatste ontwikkelingen op websites, apps en podcasts. Ze mengen zich in online discussies en bespreken games met hun vrienden en familie.

Van de veertigjarige moeder die Candy Crush speelt op haar smartphone in de bus tot de Gen Z-influencer die een gameplay video deelt op zijn YouTube-kanaal: de gamende populatie is een grote en diverse groep die gaming op heel verschillende manieren beleeft.

Gaming is goud

Het is voor marketeers alsmaar moeilijker om dit soort consumenten in de overvloed aan on- en offline content te bereiken. Door in te spelen op wat hen boeit en drijft als gamers, kan een merk opvallen en een sterke connectie maken.

Als gaming agentschap in de Benelux richt VCTRY zich specifiek op de passie van Nederlanders voor gaming. Kjell Colsoul, managing director van VCTRY: “Via gaming helpen wij marketeers een connectie te maken met hun doelgroepen. Wij halen heldere inzichten uit onze database van 1,4 miljoen gamers in de Benelux en leren onze klanten de taal van gamers spreken. Dat leidt tot opmerkelijk betere resultaten.”

Uit onderzoek blijkt het potentieel: 1 op 3 Nederlandse gamers vindt een merk sympathieker wanneer het een link met gaming maakt. Dit geldt vooral voor Gen Z, mannen, en gamers die op zowel PC als console spelen. Gamers geven ook aan dat merken hen meer opvallen door de link met gaming. Wel vindt 6 op 10 dat een niet-gaming merk gaming niet mag misbruiken uit winstbejag.

Op naar de overwinning

Kjell Colsoul: “Het komt er vooral op aan gamers op de juiste manier te bereiken en activeren. En dat is precies waar VCTRY bij helpt. Ons team heeft jarenlange ervaring in de gamewereld en beroept zich op een data-gedreven aanpak om merken via creatieve campagnes bij gamers te positioneren.”

VCTRY deed eerder al campagnes voor onder meer Aïki, Starbucks en JBL. Kjell Colsoul: “Gaming is lang onder de radar gebleven in de marketingwereld. Nu het mainstream wordt, komt het er voor bedrijven op aan de sector snel te leren kennen. Merken kunnen de beste marketingresultaten halen met dit betrokken en ruimdenkende publiek als ze hun begrip over wat een gamer is, bijschaven. Met VCTRY slagen we erin merken op een effectieve manier in contact te brengen met gamers. We go for the win!”

Gaming, het nieuwe uitgaan

Onderzoek van VCTRY bewijst het: gaming is sociaal. Meer dan de helft van de Nederlandse gamers vindt dat gaming iets is dat je samen doet. Zo’n 8 op 10 vindt dat het mensen verbindt. Driekwart speelt wel eens een multiplayer-game met vrienden of vreemden. Nederlanders doen aan gaming om te ontspannen (76 procent) of om te ontsnappen in een andere wereld (37 procent). Ze zijn erg competitief en houden van uitdagingen en beloningen.

In Nederland doet 6 op 10 aan gaming. De helft van hen zijn tussen de 25-40 jaar oud. Een derde behoort tot Gen Z en een vierde is 40-plusser. Ze zijn vooral te vinden op gratis spelletjes op mobiel of tablet, naast PC-games en consoles. Gek genoeg blijken bordspellen populairder dan games op smartphones. Games als Monopoly en Stratego staan voor Nederlanders op de eerste plek.

Het online onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van VCTRY tussen 23 maart 2021 en 1 april 2021 bij 2.448 Nederlandse gamers.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Online marketing.

0
0
0
0