Infographic

22 manieren om goede content te creëren [infographic]

0

Als blogger of schrijver heb je soms veel te vertellen, maar weet je af en toe niet waar je moet beginnen. Er kunnen ook dagen zijn waar de inspiratie ver te zoeken is. Of wellicht is de organisatie op zoek naar relevante manieren om geschikte content te verzamelen. Zijn deze situaties herkenbaar? In deze editie van de serie Infographic Day komen er 22 manieren aan bod om goede content te creëren.

Bestaand vs. nieuw

De onderstaande infographic is gemaakt door Copyblogger naar aanleiding van een blogpost van een gastauteur. Met de visualisatie geven ze 22 manieren om relevante content te creëren. Zo kunnen schrijvers of bedrijven ervoor kiezen om bestaande content te combineren en te verversen, waardoor nieuwe content gecreëerd wordt. Maar brainstormsessies kunnen ook goede uitkomsten bieden om eigen content te creëren. Unieke content is van belang om onderscheidend te zijn en hoger te eindigen in zoekmachineresultaten.

Doelgroep betrekken

Een andere mogelijkheid is om de doelgroep te betrekken bij het creëren van boeiende content. Lezers kunnen ideeën geven door te vertellen wat zij graag willen lezen of je kunt vragen van klanten beantwoorden door een artikel te schrijven. Maar je kunt ook klanten hun eigen ervaringen laten vertellen, mensen interviewen of gastauteurs inschakelen voor het schrijven van relevante artikelen.

Wellicht heb jij nog een andere manier om content te creëren en die je graag wilt delen. Laat het weten in een reactie! Klik op de afbeelding om de infographic in het groot te bekijken.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.