Loopbaan

Ontdek je piekmomenten en vergroot je productiviteit [infographic]

0

Worstel jij met een lange takenlijst waar geen eind aan lijkt te komen? Blijft je mailbox vol stromen met berichten van collega’s en klanten? Heb je aan het einde van je werkdag het gevoel dat je nauwelijks bent opgeschoten? Of weet je ’s ochtends niet waar je moet beginnen? Met de tips uit de onderstaande infographic krijg je meer gedaan op een werkdag.

Verhoog je productiviteit

Met een 24/7-economie, de verschillende digitale mogelijkheden en het vervagen van de grens tussen privé en werk, kan het soms lastig zijn om productief te zijn. Het liefst wil je iedere werkdag zoveel mogelijk gedaan krijgen. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Er is altijd wel een collega die raad bij je zoekt of een spoedtelefoontje dat je moet afhandelen.

Hoe zorg je ervoor dat je toch een productieve werkdag hebt en meer gedaan krijgt? Het draait om piekmomenten waarop je bepaalde taken uitvoert. Headway Capital helpt je op weg met de onderstaande infographic. Zij verzamelden resultaten van verschillende studies om te ontdekken wat de beste momenten op een dag zijn om taken weg te werken en te plannen. Denk aan je mailbox, het uitwerken van creatieve ideeën, vergaderingen en zelfs het beste moment om je ontbijt en lucht te nuttigen. Daarbij hebben ze productiviteitstips en valkuilen genoteerd.

Ontdek jouw piekmomenten

Uiteraard zullen deze tijden niet voor iedereen handig zijn. We hebben namelijk onze eigen piekmomenten en levensstijl. De een is juist ’s ochtends vroeg het productiefst en de ander juist in de avonduren. Kijk of je kunt waarnemen welke momenten van de dag voor jou piekmomenten zijn om probeer daarop in te spelen.

En wellicht de belangrijkste tip: accepteer het als je een baaldag hebt. Die horen er nou eenmaal bij. Probeer dan niet te forceren, maar laat het werk even los en maak je hoofd leeg. Je zult zien dat je daarna gemotiveerd bent om weer aan de slag te gaan.

Ontdek je piekmomenten en vergroot je productiviteit [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.