Campagnes & Cases

De QR code als centraal onderdeel van je merkcampagne

Touchscreen Marketing

Dat de QR-code een inhaalslag maakt, kan niet meer omheen gedraaid worden. Of je nou op straat loopt, in de sportschool staat of in een restaurant zit (ok, nu even niet), overal kom je ze wel tegen. Juist omdat steeds meer mensen op een positieve manier bekend worden met de QR-code, is dit een kans om te grijpen voor marketing.

Uit onderzoek van 2015 blijkt dat mislukte campagnes met een QR-code meestal worden toegeschreven aan de QR-code zelf. Er waren allerlei uitspraken over, bijvoorbeeld dat het lelijk zou zijn, te veel moeite zou kosten om het te scannen, dat het geen waarde toe zou voegen en dat het geen (quick) respons zou opleveren.

Daarentegen blijkt uit onderzoek van de NDP dat zeven op de tien mensen in 2019 gebruik hebben gemaakt van een scanbare code. Het gebruiksgemak voor de consument wordt vergroot. Eerst was er een specifieke app nodig om een QR-code te scannen. Tegenwoordig kunnen steeds meer telefoons direct de QR-code scannen met de camera.
Er bestaan veel verschillende marketingtools, maar helaas werd de QR-code daar nauwelijks onder verstaan. Terwijl de QR-code een waardevolle bijdrage kan leveren als onderdeel van de marketingstrategie. Bij online campagnes kan er op een eenvoudige wijze veel data verzameld worden. Daarentegen is dat bij offline campagnes lastiger, terwijl analyses en concrete resultaten erg belangrijk zijn in de marketingwereld. Een handige tool om de offline en online wereld met elkaar te koppelen is dan ook de QR-code. Je kan de interactie meten, zodat je ook gelijk nieuwe informatie verkrijgt over het succes van je offline marketingcampagne. Daarnaast kan er meer inzicht vrijkomen over de socio-demografische achtergrond van je traffic en het gedrag van je doelgroep over kanalen heen.

Over Touchscreen Marketing:
Touchscreen Marketing maakt het mogelijk om door middel van QR en gamification een sales uplift te realiseren. De data en insights die uit de online en offline campagnes komen kan hergebruikt worden, omdat er een meetpixel meegegeven wordt in de applicatie. Het is een schaalbare oplossing die makkelijk in te zetten is op + 1.000 locaties tegelijk op POS, OOH en online. Consumenten scannen de QR-code en kunnen dan een game spelen op hun eigen mobiel, zonder dat ze een app hoeven downloaden. De game is specifiek gemaakt voor de desbetreffende campagne/merk waarmee de consument prijzen kan winnen. De hoge fun factor zorgt voor een zeer positieve merkbeleving bij de consument en de campagne kan tussentijds ook nog geoptimaliseerd worden op basis van de data voor maximaal resultaat.

Meer weten? Stuur een mailtje!

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Online marketing.

0
0
0
0