Bedrijven & Organisaties

Lancering online platform Stukadoorsclub

Stukadoorsclub

Vandaag is de officiële lancering van Stukadoorsclub; een online platform waar consumenten betrouwbare en gescreende stukadoors kunnen vinden met het juiste keurmerk. Daarnaast verzorgt de digitale werkplaats ook de administratie, acquisitie, marketing en communicatie voor de vakmensen, waardoor zij zich kunnen concentreren op hun werk en zo meer klussen kunnen aannemen. De tussenkomst van het platform waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid voor consument en vakman. Dit zet de deur naar digitalisering wagenwijd open voor de bouwsector.

Jelle Kies, oprichter Stukadoorsclub: “Uit onderzoek van diverse nieuwsmedia blijkt dathet lastig is om betrouwbare en kwalitatieve vakmensen te vinden voor de renovatie van een huis. Zeker als de klus op korte termijn moet gebeuren.Stukadoorsclub lost dit probleem op door vakmensen te leveren die persoonlijk worden gecheckt via referenties en een gesprek. Bovendien beschikken alle stukadoors op het platform over een NOA-keurmerk, dat vijf jaar garantie geeft over het geleverde werk.”

Hugo Kuijer, oprichter Stukadoorsclub: “Stukadoors werken keihard. Daarom zetten wij ze als helden neer. Stukadoors zijn altijd opzoek naar nieuw werk, maar zijn veel tijd kwijt aan taken daaromheen. Zeker de zzp’ers.Wij vinden dat vakmensen vooral moeten doen wat ze leuk vinden en dat is vaak niet het uitsturen van offertes en facturen.Wij automatiseren administratieve taken en helpen bij communicatieve zaken. Onze stukadoors zijn geen nummertjes maar partners van het bedrijf.”

Smeren zonder fratsen

Stukadoorsclub is een platform dat consumenten met nieuwbouw- en renovatieplannen samenbrengt met stukadoors. De online werkplaats matcht niet alleen, maar schept ook zekerheid, doordat de stukadoors persoonlijk gescreend worden en bovendien moeten beschikken over het juiste keurmerk van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Vaak krijg je binnen 24 uur een offerte en kunnen de vakmannen een week later al beginnen.

Voor stukadoors is het platform een manier om meer klanten te werven, waarbij een groot deel van de administratie en randzaken uit handen wordt genomen.

Ambitieuze toekomstvisie

Dat er vraag is naar betrouwbare vakmensen as a service blijkt wel uit de cijfers van de startup. Vorige maand zijn 100 opdrachten uitgeschreven. Het afgelopen jaar heeft Stukadoorsclub voor 1 miljoen euro aan offertes uitgeschreven. Een kwart daarvan werd een klus, waarmee de organisatie 250.000 euro omzet gedraaid heeft.

In 2024 wil het techbedrijf de stukadoorsmarkt veroveren in Nederland. Jelle Kies: “Er zijn in ons land gemiddeld 140 duizend stukopdrachten per jaar eneind volgend jaar willen wij meer dan 30 procent van de particulieren markt in Nederland voorzien.”

Niet klussen maar klikken

De oprichters van Stukadoorsclub; Jelle Kies en Hugo Kuijer hebben de afgelopen jaren beide hun eigen huis verbouwd. Ook zij ervaarde persoonlijk dat het erg lastig is om geschikte en betrouwbare mensen te vinden. Dat bracht ze op het idee om zelf een stukadoorsbedrijf te beginnen, dat klantgericht denkt en de stukadoors in het zonnetje zet. De heren zeiden hun banen bij Google en Nike op, trokken Juan Rivas aan als CTO en zijn gaan bouwen aan het businessmodel van Stukadoorsclub. Inmiddels is het plan uitgeroeid tot een succesvolle startup. De volgende stap is het volledig disrupten van de bouwsector via platformisering.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0