Producten & Diensten

Presentatie B5-model om als organisatie laaggeletterden beter te bedienen

Behaviour Club

1 op de 7 volwassenen in Nederland is laaggeletterd. Grote kans dus dat ook jouw organisatie te maken heeft met laaggeletterden in de doelgroep. Hoe communiceer je met hen? Hoe ga je effectief met hen om? Behaviour club en Bureau Buhrs lanceren op 2 november hun nieuwe gratis whitepaper over laaggeletterdheid en gedrag. Aan de hand het B5-model beschrijven zij 15 praktische tips om als organisatie laaggeletterden beter te bedienen.

Het oplossen van laaggeletterdheid is ontzettend belangrijk. In Nederland leven ongeveer 2,5 miljoen laaggeletterden. Het is dan ook van belang om, naast het oplossen van laaggeletterdheid, ook op de juiste manier met laaggeletterden om te gaan. Veel organisaties laten daar kansen en verantwoordelijkheid liggen, omdat ze niet goed weten hoe ze dat kunnen aanpakken.

Uitdagingen bij het bedienen van laaggeletterden
Behaviour Club en Bureau Buhrs dichten dit ‘kennisgat’ , door de vijf belangrijkste uitdagingen bij omgaan met laaggeletterden te beschrijven. Dat zijn: bereiken, begrijpen, beïnvloeden, bekwaamheid en beleid. Deze zijn gebundeld in het B5-model om laaggeletterden beter te bedienen. Per uitdaging beschrijven ze handzame tips, waar je als organisatie direct mee aan de slag kunt om laaggeletterden beter te bedienen.

Het mes snijdt zelfs aan twee kanten: laaggeletterden kunnen beter deelnemen aan de maatschappij en als organisatie bereik je je doelen efficiënter. “En daar dragen de zusterorganisaties Behaviour Club en Bureau Buhrs graag aan bij.”, zegt Michel Buhrs, directeur van beide organisaties. “Hoe fijn is het om werk en een goed doel te combineren. Om zo de wereld een stukje beter te maken. Voor zowel organisaties als laaggeletterden. En zo denk ik er niet alleen over, al mijn collega’s gelukkig ook!”.

De belangrijkste tips
Tips om laaggeletterden te beter te bedienen zijn bijvoorbeeld om communicatiemiddelen zo in te zetten dat de ontvanger ze ook kan gebruiken zonder te lezen. Gebruik bijvoorbeeld een voorleesfunctie op je website of bied de mogelijkheid om te (video)bellen of langs te gaan. Maar ook het inzetten van simpel beeld, het gebruiken van een waardige toon en gewenste acties aanbieden in kleine stapjes helpen om de boodschap te begrijpelijker te maken. Alle tips zijn tot stand gekomen door inzichten uit de gedragswetenschappen en de praktijk te combineren; de perfecte synergie. Verder zijn diverse toonaangevende organisaties geïnterviewd, waaronder Stichting Lezen en Schrijven, Stichting ABC en Taal voor allemaal.

Presentatie
Op 2 november om 15:30 uur presenteren Behaviour Club en Bureau Buhrs de whitepaper in Pand Noord in Amsterdam Noord. Wethouder Rutger Groot Wassink van gemeente Amsterdam neemt, onder voorbehoud van de agenda van de commissievergadering, de eerste whitepaper in ontvangst.

Meer informatie over de bijeenkomst vind je hier: https://behaviourclub.nl/agenda/

De whitepaper is vanaf 2 november gratis de downloaden van de website: www.behaviourclub.nl

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Customer experience.

0
0
0
0