Programma editie 2019

Programma editie 2019

Laat je vanaf 09.30 tot 17.00 uur inspireren door de beste professionals op het gebied van data analytics, customer experience, conversieoptimalisatie en marketing automation.

Let op: alle sessies uit dit plenaire programma zijn op vrije inloop, je kunt dus op de dag zelf nog bepalen welke sessies je wil bijwonen. Tijdens de breakout-rondes vindt er ook een aantal rondetafelsessies plaats. Deze sessies zijn wel op voorinschrijving. Het programma en meer informatie over de rondetafelsessies vind je hier.

Programma 2019
Programma 2019
Inloop en registratie
08:45 - 09:25

Opening door Frans Reichardt

Hoe Transavia jou de juiste vakantie en stoel aanbiedt - Vincent Peijnenburg & Pelle den Engelsman
09:40 - 10:10
Vincent Peijnenburg - Data Scientist @ Transavia
Pelle den Engelsman - Online marketeer @ Transavia

Transavia biedt haar klanten in elke fase van de customer journey, en op alle devices en touchpoints, persoonlijke aanbiedingen aan. Ontdek in deze sessie hoe de luchtvaartmaatschappij, door de juiste combinatie en integratie van cloud-, customer- en data platformen, zorgt voor meer personalisatie en centraal georganiseerde marketing. Je leert ook hoe je met testen je marketing automation-processen continu kunt verbeteren.

‘Een CDP is niet moeilijk, je moet gewoon beginnen’ - Piwik Pro & XS4all
10:10 - 10:55
Vincent de Winter - Business Development Manager @ Piwik Pro
Yerzy Benistant - Consultant @ Xs4all

Hoe krijg je een 360-graden beeld van klanten zonder afbreuk te doen aan onder meer kwaliteit, privacy en veiligheid? Ook XS4ALL worstelde met deze vraag en de vraag of een Customer Data Platform (CDP) wel zou passen bij haar kernwaarden. Ontdek in deze sessie hoe je mens, organisatie en technologie bij elkaar kunt brengen en hoe je, net als XS4ALL, ‘gewoon’ kunt beginnen met een CDP.

Gastvrijheid begint met het begrijpen van je gasten - e-Village & Bilderberg
10:10 - 10:55
Wouter Loerakker - Online Marketeer @ Bilderberg

Wouters doel is het creëren van een 9+ ervaring door de gehele customer journey. Bij Bilderberg doet hij dat o.a. met behulp van een CDP. Deze sessie zal gaan over creatie, implementatie én resultaten van een aantal succesvolle, volledig geautomatiseerde campagnes, gebaseerd op het online gedrag van gasten.

De data-driven lessen van AVROTROS en PSV
10:10 - 10:55
Inge Pelt - Data-analyst @ AVROTROS
Joeri Verbossen - Hoofd Marketing Intelligence @ PSV

Data uit alle diverse bronnen wordt geanalyseerd tot bruikbare informatie en toegepast in effectieve marketing uitingen en analyses. Het doel? Een gepersonaliseerde marketing benadering over alle diverse kanalen heen, resulterend in betere service, betrokkenheid en conversie. Inge en Joeri vertellen alles over hun data-driven marketing aanpak.

Coffee break

Beter data denken doe je zo - Jordie van Rijn
11:15 - 11:45
Jordie van Rijn - Marketing Automation Consultant @eMailMonday

Hoe maak je een (potentiële) klant nieuwsgierig, en trek je ze over de streep? Organisaties willen meer met data, dus gebruik de kracht van hyper-personalisatie, e-mail, marketing automation en de onderliggende data. Jordie inspireert met zijn over-fascinatie voor klantgedrag. Ontdek de verborgen waarde in je huidige profieldata. En hoe je in je marketing kunt verleiden met een “irresistible offer”.

Zo verbeter je je A/B-testen - VodafoneZiggo
11:45 - 12:30
Annemarie Klaassen - Lead CRO Analyst @ VodafoneZiggo

Je bent druk aan het experimenteren... maar hoe betrouwbaar zijn de resultaten van je A/B-testen? Heb je structureel veel te weinig winnaars? In deze sessie deelt Annemarie het belang van een kritische blik op de kwaliteit van je experimenten. Ook komen concrete cases voorbij en krijg je tips en handvatten om de validiteit van je A/B-testen te waarborgen en zo ook je conversie te vergroten.

Schieten met hagel of 700% groei door marketing automation? - MijnDomein & Webpower
11:45 - 12:30
Leon van der Kolk - Senior Marketing Expert @ MijnDomein
Dennis van den Bogaard - Marketing Automation Expert @ Webpower

Je kunt je als organisatie blindstaren op leadgeneratie. Of een deep dive in je data doen en het marketing automation-spel slim spelen! Hoe dat werkt? Leon en Dennis nemen je mee naar de achterkant en vertellen je over een krachtige joker in het spel die heeft gezorgd voor ruim 700% groei. Een interessante case met praktische lessen en toepassingen waar iedere marketeer meteen mee aan de slag kan.

Hoe Profile 40% meer omzet behaalde door data in de online strategie te integreren - Profile & Yonego
11:45 - 12:30
Tsjibbe Wiersma - Online marketeer @ Profile Car
Tyreservice & Mathieu Manders - Strategy Director @ Yonego

Hoe maak je in een traditionele organisatie ‘data denken’ tot de kern van de bedrijfsvoering? Hoe laat je het onderbuikgevoel varen, zonder ondernemerschap te verliezen? Tsjibbe en Mathieu vertellen hoe het data driven avontuur van Profile de afgelopen twee jaar is gegaan, door business data actief in de online marketing strategie te verwerken. Dat was niet altijd even makkelijk!

Lunch break
12:30 - 13:20

Meer sales bij Jacobs Douwe Egberts door personalisatie
13:20 - 14:05
Maichel Peppels - Global Personalization and Optimization @ JDE Coffee

Personalisatie heeft Jacobs Douwe Egberts geen windeieren gelegd. Door het maken van gepersonaliseerde content op basis van klantgedrag, zag de internationale koffie- en theegigant de conversieratio én de gemiddelde orderwaarde bij websites als Tassimo en L’OR Espresso flink stijgen. Neem een kijkje achter de schermen bij deze brands en ontdek hoe ook jij kunt personaliseren en optimaliseren.

Hacking your growth with customer data and creative marketing [ENG] - Growth Tribe
13:20 - 14:05
Regan Kirk - Growth Hacking Trainer @ Growth Tribe [ENG]

Growth comes from a mix of behavioural psychology, creative marketing and data analysis. But how do you apply this product and data driven digital marketing to optimise and scale your business? In this talk Regan will run you through some of the latest stories, learnings and tricks he has learned along the way. A brief but information-packed power session that will help you on your journey towards a more consumer centric, experiment- and data-driven organisation.

Hoe je inspeelt op de marketingtrends van de toekomst - Merkle
13:20 - 14:05
Wouter Hosman - Head of Innovation @ Merkle

Wouter vertelt je niet alleen welke belangrijke trends en voorspellingen er zijn in marketing, maar leert je ook hoe je vandaag al heel concreet aan de slag kunt om optimaal in te spelen op de toekomst. Laat je meenemen op een reis langs zeer concrete voorbeelden en tips die je zullen helpen om voor te blijven op de rest.

Wat kun je ontdekken door NIET naar de klant te luisteren? - Tim Zuidgeest
14:05 - 14:50
Tim Zuidgeest - Mede-oprichter @ Unravel Research

Laat neuromarketing aan het woord en neem een kijkje in het brein van de klant. Tim onthult hoe je hersenwetenschap en biometrics kunt gebruiken om meer breinvriendelijke websites, verleidende advertenties en overtuigende winkels te maken. Leer bijvoorbeeld waarom een tragere website je soms juist meer conversie kan opleveren, maar waarom een 'wachtanimatie' je merk juist schade kan doen.

Hoe realiseer je 30% conversiestijging door het toepassen van customer journey personalisatie? - DataTrics & Bookspot
14:05 - 14:50
Jelmer Pepping - Account Manager @ Datatrics
Frits van der Laan - Head of Marketing & Bookspot

Je wilt meer uit je data halen maar je kampt met een gebrek aan overzicht en synergie tussen de verschillende databronnen? Door het samenbrengen en verrijken van data worden 360-graden klantprofielen gecreëerd, welke voor BookSpot als basis dienen voor het creëren van relevante en persoonlijke content binnen de gehele customer journey. Met als resultaat een conversiestijging van 31%!

KPI-gedreven marketing: van 0 naar 100.000 websitebezoekers in een jaar - Marketing Guys & Kampeer en Caravan Industrie
14:05 - 14:50
Elias Crum - Owner @ Marketing Guys
Hans Louwers - Secretaris @ Kampeer en Caravan Industrie

Tijdens deze praktische sessie laten we zien hoe je met goede KPI’s focus aanbrengt en snel kunt groeien. Camp to Go ging van 0 naar 100.000 websitebezoekers in een jaar en braken alle engagement benchmarks, met inzet van data. We leren je ook hoe je jouw organisatie moet inrichten om het juiste team en de juiste processen te hebben, zodat je echt data-driven opereert.

Coffee break

Q&A with the founder of Customer Data Platform Institute [ENG] - David Raab
15:10 - 15:40
David Raab - CEO and Founder @ Customer Data Platform Institute

Ask David anything you want! He has deep experience with marketing process analysis, architecture planning, needs definition and vendor selection. His consulting work has focused on combining business strategy, industry best practices, current technologies, and company resources to ensure that clients select the best marketing technologies for their situation and deploy them effectively.

Sink or swim? De insights van Maartens Elfsteden-monstertocht - Maarten van der Weijden
15:40 - 16:25
Maarten van der Weijden - Zwemheld en founder @ Maarten van der Weijden Foundation

Om je performance in marketing te verbeteren, heb je de juiste data en insights nodig. In de topsport is dat niet anders. Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden presteerde afgelopen zomer het schijnbaar onmogelijke: de voltooiing van zijn Elfstedentocht om geld op te halen voor kankeronderzoek. Hoe heeft de analyse van zijn eerste poging hem optimaal voorbereid op deze succesvolle monstertocht van bijna 200 kilometer? Wat heeft hij geleerd van zijn eerdere (mislukte) poging? En waarom mag jij, net als Maarten, nooit opgeven?

Borrel
16:25 - 17:30

Programma 2019