Frankwatching Logo

Meer conversie uit klantdata

7 april 2022

Reserveer je early bird-ticket

Programma 15 april 2021

Dit was een online event. Deelnemers kunnen met hun persoonlijke inloggegevens tot 5 maanden na dit live event alle opnames & presentaties bekijken via eventplatform Grip.

Alle sessies
Keynotes
Expertsessies ronde 1
Expertsessies ronde 2
Expertsessies ronde 3
11:25 Zaal: Online

Performance based branding – Rondetafelsessie

Expertsessie

Deze round table is een verlengstuk van de expert sessie “Performance based branding bij Schoonenberg”.

Tijdens deze round table gaan we in gesprek over:
– Hoe kun je branding campagnes inzetten voor écht meetbare resultaten?
– Welke online brand tracking mogelijkheden zijn er?
– Hoe verhouden deze zich tot traditionele brand trackers?

 • Mathieu Manders is Strategy Director bij Yonego waar hij verantwoordelijk is voor het doorvertalen van bedrijfsstrategieën naar effectieve online strategieën. Waarbij altijd de focus ligt op meetbare impact op de winst en verliesrekening.
Mathieu Manders Strategy Director @ Yonego
13:15 Zaal: Online

Experimentatie: misconcepties, struikelblokken & fail-forward denken

Expertsessie

Isabel neemt je mee in de meest voorkomende struikelblokken en misconcepties van data-driven experimenten. Je leert hoe je stap voor stap een succesvol experimentatieprogramma binnen jouw organisatie kunt opzetten. En je ontdekt de kracht van fail-forward denken (durf fouten te maken) en hoe deze mindset bij het doen van A/B-, multivariate- en andere testen kan bijdragen aan versnelde digitale transformatie.

 • Isabel helpt global enterprises en digital startups met het opzetten en schalen van experimentatieprogramma’s. Ze stelt teams in staat om datagedreven keuzes te maken en faciliteert de mindset shift die nodig is voor evidence-based optimalisatie.
Isabel Meijaard Stategy Consultant @ Optimizely
10:45 Zaal: Online

Performance based branding bij Schoonenberg: stappen, successen & knelpunten

Expertsessie

Schoonenberg HoorSupport geeft antwoord op de vraag: hoe kun je branding campagnes inzetten voor écht meetbare resultaten?. We nemen je mee in de stappen, successen en knelpunten die ze tegenkwamen, en geven jou graag de ruimte om vragen te stellen over de toepassing van de case op jouw merk.

 • Sander heeft 9 jaar ervaring als freelancer en als marketingspecialist voor verschillende grote online marketing bureaus. Hij is nu Head of PPC bij Yonego, hierbij is hij eindverantwordelijk voor het team dat betaalde online marketing inzet.
 • Remy heeft al 16 jaar online marketing ervaring en is sinds 2015 actief bij Schoonenberg Hoorsupport als Online Manager. Hier is hij verantwoordelijk voor alle online marketing activiteiten en digitale transformatie projecten.
Sander Gielen Head of PPC @ Yonego
Remy da Thesta Jacobs de Bok Online manager @ Schoonenberg HoorSupport
11:25 Zaal: Online

Klassieke groothandel transformeert razendsnel naar data gedreven marketingorganisatie

Expertsessie

Een jaar geleden was Allshoes nog een succesvolle, maar traditionele groothandel. Michiel van Kempen van moederbedrijf Bunzl (wereldconcern in distributie) wist dat digitale transformatie hard nodig was en de schat aan klantdata van Allshoes de sleutel was naar verdere groei. Maar hoe gebruik je die informatie effectief, hoe voeg je direct waarde toe en wat te doen om data te vertalen naar inzichten en acties? Hij deelt zijn verhaal in deze sessie.

 • Michiel van Kempen is managing director van Bunzl Safety Nederland, waartoe de bedrijven Allshoes en Majestic behoren. Het beursgenoteerde Bunzl is een wereldwijd succesvol outsourcing bedrijf in een zeer brede range van producten.
 • Marcel adviseert en begeleidt namens MarketResponse en 4orange bedrijven om data en insights driven scherpe keuzes te maken, te versnellen en te groeien. ‘Wij kennen jouw klant beter dan jij en weten wat hij of zij gaat doen’, is zijn adagium.
Michiel van Kempen Managing director @ Bunzl Safety
Marcel Clerx Business consultant @ MarketResponse & 4orange
13:15 Zaal: Online

Altijd relevant voor de klant: de lessen van De Hypotheker

Expertsessie

Als er een organisatie is die langdurige relaties met klanten aangaat, is het wel De Hypotheker. Wat kun je als organisatie leren van zijn klantcontactstrategie? En wat te doen om relevant te worden én blijven voor je klant? In deze expertsessie duik je onder meer in de customer journey van de klant van de Hypotheker, hoe belangrijk privacy is en ontdek je welke uitdagingen en resultaten er bij de migratie van een ESP-omgeving komen kijken.

 • Menno is mede-oprichter van Maileon Benelux waarmee een nieuwe innovatie ESP in de Benelux markt is geïntroduceerd. Simpelweg omdat bedrijven en hun marketeers betere e-mailmarketing automation software verdienen tegen een betere prijs.
 • Marcia heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in marketing automation en managementinformatie in dashboards. Gooi hier nog een commercieel perspectief overheen en je hebt een data-analist die de zaken net wat anders bekijkt.
Menno Worst Co-founder @ Maileon
Marcia Merenciana Data Analist @ De Hypotheker
12:35 Zaal: Online

De journey van de verfklus: de omnichannel strategie van Gamma en Karwei

Keynote

Anouk Beeren kreeg van Intergamma, de organisatie achter Gamma, Gamma België & Karwei, de opdracht om de retailer te veranderen in een echte klantgedreven, omnichannel organisatie. Hoe zet je dat in gang en hoe krijg je iedereen mee van een productgedreven naar een klantgedreven mindset? Anouk deelt haar visie op de uitrol, inclusief de mijlpalen (zoals Click & Collect en mengverf online bestellen), welke cultuuromslag daarvoor nodig was, de rol van data en tooling, maar ook de versnelling die corona veroorzaakte.

Anouk is een ervaren e-commerce & marketing director in B2B, met flink wat vlieguren op het gebied van digitale transformatie en (digital) marketing, e-commerce en sales.

Anouk Beeren Directeur Cross Channel @ Intergamma (Gamma en Karwei)
10:45 Zaal: Online

Personalisatie: een kijkje in de digitale keuken van Bruynzeel Keukens

Expertsessie

Hoe zet je als organisatie (de eerste) stappen naar personalisatie? En hoe toon je de waarde aan van je verschillende kanalen, zowel online als offline? Tijdens deze sessie word je meegenomen in het personalisatietraject van Bruynzeel Keukens, een van de bekendste keukenproducenten van Nederland. Je ontdekt hoe je met persona’s (Bart & Linda) inzicht krijgt in de doelen en drijfveren van potentiële klanten en hoe je met behulp van een CDP precies kunt achterhalen welke kanalen wat opleveren.

 • Jelmer is expert op het gebied van data en automation. Met zijn ruim 10 jaar ervaring in online marketing, onder meer op het vlak van data, search en social marketing, helpt hij bedrijven als Bruynzeel Keukens groeien.
 • Cindy is projectmanager Portfolio & Innovatie bij DKG, waar ze zich bezighoudt met de online strategie van de organisatie. Van de implementatie van de omnichannel strategie tot de inzet van een customer data platform en meer nieuwe ontwikkelingen.
Jelmer Dingemanse Manager Data & Automation @ Fingerspitz
Cindy Martens Projectmanager Portfolio & Innovatie @ DKG / Bruynzeel Keukens
10:00 Zaal: Online

Frans Reichardt

Opening

Frans is spreker, presentator, trainer en ’Klantenluisteraar’. Hij inspireert en motiveert organisaties te luisteren naar de stem van de klant. Frans schreef diverse boeken, waaronder ‘Blije Klanten Bijten Niet – Ze Kwispelen!’ en het e-book ‘Komt een klant bij de dokter’. In zijn vrije tijd doet hij stand-up comedy en schrijft hij gekke gedichten en voute versjes.

Frans Reichardt Dagvoorzitter
14:00 Zaal: Online

De verborgen psychologie achter data

Keynote

Niets is zo verleidelijk als de schijnzekerheid van data. Achter dataverzameling en -verwerking zitten echte mensen met blinde vlekken, vooroordelen en de neiging om correlaties te verwarren met causaliteit. De een heeft belang bij een specifieke interpretatie van data, de ander trekt data uit de context om zichzelf een aura van objectiviteit aan te meten. Omdat niets is wat het lijkt in de wereld van data, wordt het tijd om ons bewust te worden van de irrationele krachten onder de bedrieglijk heldere oppervlakte van data.

Yves Plees is gepassioneerd door menselijk gedrag en veranderingsprocessen. Voor SUE vervulde Plees verschillende marketing- en changerollen in internationale organisaties. Hij is gastdocent aan de Antwerp Management School en de Solvay Business School over innovatie, change en impact.

Yves Plees De verborgen psychologie achter data @ SUE Behavioural Design
10:45 Zaal: Online

Optimaal rendement uit klantdata: Customer Matching met Bungalows.nl

Expertsessie

Je hebt flink geïnvesteerd in je klantdata, maar hoe haal je vervolgens rendement uit die data? DPG Media biedt een oplossing waarbij klantdata het uitgangspunt vormt van de marketinginzet, door middel van customer matching. Job legt uit hoe je hiermee succes kunt behalen, aan de hand van de AMMA-winnende case van DPG Media en Bungalows.nl.

 • Job van den Berg is Data Strategy Director bij DPG Media en verantwoordelijk voor de commerciële datastrategie richting adverteerders en mediabureaus. Voorheen werkte Job bij Kantar als Innovation Director waar hij o.a. de data analytics divisie leidde.
Job van den Berg Data Strategy Director @ DPG Media
10:05 Zaal: Online

The Future of Marketing and Martech [ENG]

Keynote

The past decade gave us the First Golden Age of Martech — an explosion of thousands of new marketing technologies and the rise of marketing technologist professionals. But we’re just getting started. The decade ahead will bring the Second Golden Age of Martech. It will be defined by platform ecosystems, a blending between products and services, and far greater customization of martech stacks with the growth of “no code” capabilities. Scott will reveal how this next wave of martech’s evolution is already happening around us, and how you can prepare to harness it to your advantage.

Scott Brinker has been analyzing marketing technology and its impact on marketing organizations for more than a decade. He is VP Platform Ecosystem at HubSpot, founder/editor at chiefmartec.com and Program Chair of MarTech. Most people know him as the creator of the Marketing Technology Landscape.

Scott Brinker The future of marketing & martech [ENG] @ Chiefmartec.com
13:15 Zaal: Online

Online beinvloeding: de grens tussen verleiden en misleiden

Expertsessie

Data is goud. Door de inzet van data zijn bedrijven steeds beter in staat consumenten te sturen in hun online keuzes en aankopen. Dat kan in het voordeel zijn van de consument. Denk aan gepersonaliseerde service, relevante informatie of persoonlijke aanbiedingen. Maar soms gaat het fout. De scheidslijn tussen datagebruik en -misbruik is dun. Waar gaat verleiden over in misleiden?

 • Winnie is politicoloog. Zij startte haar loopbaan bij het economisch bureau van ABN AMRO. Inmiddels werkt ze ruim 15 jaar in het toezicht op mededinging en consumentenbescherming. Sinds juni vorig jaar is zij strategie-adviseur bij de ACM.
 • Mareille is sociaal psycholoog en lid van het gedragsteam. Daar integreert zij gedragsinzichten in het toezicht. Ze onderzoekt hoe consumenten betere keuzes kunnen maken en wat bedrijven stimuleert de regels na te leven.

 

Winnie van Heesch Strategie Adviseur Consumenten @ Autoriteit Consument en Markt
Mareille de Bloois Gedragsdeskundige @ Autoriteit Consument en Markt
11:25 Zaal: Online

De toekomst van marketing vanuit privacy-perspectief

Expertsessie

Boetes voor het delen van data met adverteerders, een ongeldig verklaard privacy shield, real-time bidding ligt onder vuur… Twee jaar naar de AVG zien we steeds meer handhaving. Wat is de impact van deze ontwikkelingen op onze sector? Hoe zorg je dat je tussen al deze veranderingen nog steeds mooie campagnes kunt maken? Matthias praat je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy in het marketingvak.

 • Als Legal Counsel bij DDMA (branchevereniging voor data en marketing) helpt Matthias DDMA-leden te voldoen aan de geldende (Europese) privacywetgeving. Hij biedt juridische ondersteuning bij vraagstukken die spelen binnen marketingcampagnes en geeft advies en voorlichting over de juridische ontwikkelingen op het gebied van o.a. privacy, data security en consumentenrecht.
Matthias de Bruyne Senior Legal Counsel @ DDMA