Delicious: het einde van een smakelijke dis?

0

Afgelopen week lekte een aantal slides op Twitter waardoor duidelijk werd dat het “Sunset” is voor een aantal Yahoo-diensten. Van de diensten die verdwijnen is de social bookmarking tool Delicious de meest gebruikte. In 2008 waren er volgens Yahoo 5,3 miljoen mensen die de service gebruikten en zouden er 180 miljoen unieke bladwijzers gedeeld zijn.

Uit de wollige officiële berichtgeving blijkt niet dat Yahoo de dienst wil verkopen. Veel bloggers reageren teleurgesteld op de sluiting van Delicious. Terecht, want Delicious is een handige tool om je favoriete links te bewaren, ordenen en delen. De vormgeving van de site is nog steeds eenvoudig en ‘clean’ zodat de inhoud alle aandacht krijgt.

Uiterste houdbaarheidsdatum verstreken?

Bookmarks bovenaan Delicious over de dreigende opheffingToch lijkt de jarenlange status quo nu een veeg teken geweest te zijn. Delicious is er op de een of andere manier niet in geslaagd om aan te sluiten bij de sterke groei van de sociale media. De site is naar huidige maatstaven te weinig gepersonaliseerd, te weinig visueel gericht. Zo ontbreken bijvoorbeeld screenshots van de eigen bookmarks. Ook heeft Delicious voor zover ik weet nooit een eigen app ontwikkeld.

De website zelf zwijgt nog in alle talen over de toekomstige ontwikkelingen. Wel gaan  – als een stil protest – de meest recente bookmarks al over de opheffing.

Voor een populaire dienst als Delicious zou een doorstart toch mogelijk moeten zijn, ondanks de concurrerende alternatieven. Wat denken jullie?