Video, How to

Facebook-profiel overleden persoon: verwijderen & herdenkingsstatus

0

Het is wel het laatste waar je aan denkt als een dierbare overlijdt: wat te doen met zijn of haar Facebook-profiel. Ik krijg regelmatig reacties en e-mails met de vraag hoe je het profiel van een overleden persoon in herdenkingsstatus zet of volledig verwijdert. In deze video laat ik je stap voor stap zien wat de mogelijkheden zijn.

Accepteer cookies

Zet het Facebook-profiel op ‘herdenking’

Nabestaanden kunnen het Facebook-profiel van een overleden persoon op ‘herdenking’ zetten. Dit houdt in dat alleen bestaande vrienden het profiel kunnen zien. Statusupdates en contactinformatie van de overleden persoon wordt weggehaald. De persoon zal ook niet meer verschijnen in notificaties en suggesties.Het prikbord blijft wel bestaan, met de mogelijkheid voor vrienden om berichten achter te laten. Om het Facebook-profiel van een overleden persoon op herdenking te zetten, moet dit formulier ingevuld worden.

Facebook-profiel overleden persoon verwijderen

Naast het aanmelden voor herdenkingsstatus, kan een profiel ook permanent verwijderd worden. Het verwijderen van het Facebook-account van een overleden persoon houdt in dat het profiel (inclusief Facebook Timeline) en alle andere informatie van Facebook wordt verwijderd. Om het account van een overleden persoon te verwijderen, kunnen naaste familieleden dit formulier invullen.

Speciaal Facebook-verzoek na overlijden

Als nabestaanden een andere wens hebben voor het account van de overleden persoon, dan kan ook nog een speciaal verzoek ingediend worden. Ook daar is een speciaal formulier voor.

Verificatie

Voor het aanmelden van een account voor de herdenkingsstatus is geen verificatie vereist. Maar dat moet wel voor het verwijderen van een Facebook-account van een overleden gebruiker of bij een speciaal verzoek. Facebook accepteert bijvoorbeeld een geboortebewijs of overlijdensakte van de overleden persoon, of een juridisch bewijs van nalatenschap.

Vragen?

Mocht je vragen hebben, laat dan gerust hieronder een reactie achter. Als je elke week video’s van Frankwatching wil zien, kun je je abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal.

Meer lezen over dit onderwerp? Klik dan op deze link voor de Frankwaching-artikelen met de tag ‘overlijden’.