Apps & Tools

Train je spieren met je smartphone

0

Het lijkt wel een TelSell-reclame, je plakt eenvoudig een paar plakkers op je arm en je kunt met je smartphone je spieren trainen. Toch liet SmartMio zien dat het werkt op Eurekapark, de hal van CES waar je de leukste startups kunt vinden.

De Smart Mio is, volgens de makers, de eerste elektronische spierstimulator. Het principe is eenvoudig. Je kiest in de app de spiergroepen die je wilt stimuleren, kijkt waar de plakkers (eigenlijk elektroden) moeten worden opgeplakt en plakt deze vervolgens bijvoorbeeld op je arm. Je kiest het type workout dat je wilt doen en vervolgens trekken je spieren automatisch samen doordat kleine elektronische stroompjes door je spieren worden gestuurd.

Het systeem is in eerste instantie gericht op professionele atleten die hun spieren willen versterken, maar ook fysiotherapeuten en mensen met chronisch pijn hebben er baat bij.

Accepteer cookies

Luister en kijk naar je hart

Ook de cardioloog van tegenwoordig wordt steeds digitaler. Op CES was een digitale stethoscoop (de Ekoscope) te zien die je niet alleen laat luisteren naar je hart, maar ook het hartfilmpje (ECG) op de stethoscoop laat zien. De stehoscoop is eigenlijk gewoon een computer, want er zit een algoritme in dat het geluid analyseert en op basis van patronen bepaalde cardiologische aandoeningen kan diagnosticeren (alhoewel een cardioloog zal zeggen dat alleen zij/hij dat kan, niet een stethoscoop). De opnames kunnen daarna direct digitaal worden opgeslagen in het Elektronisch Patiënten Dossier van het ziekenhuis.

ekoscope

Bedien je tablet vanaf de achterkant

Het Franse bedrijf AlphaUI heeft ontdekt dat, als we de onze tablets vasthouden, we dat aan de achterkant doen. Waarom, vroegen zij zich dan ook af, zorgen we dan ook niet dat we de tablet van de achterkant kunnen bedienen?

En zo werd de Twiky geboren. Op de achterkant zitten acht ‘sliding keys’, twee ‘triggers’, een optische muis / micropad  een home button en een ‘apps dock button’. Hiermee kun je je tablet volledig bedienen en zelfs tekst invoeren door combinaties van de sliding keys en een algoritme dat woorden aanvult op basis van jouw input. Volgens de leverancier kan je zo vijf keer sneller navigeren. Het product kost $99 en is beschikbaar vanaf maart van dit jaar.

Noot: Het getoonde model werkt allen met de Nexus, maar de leverancier is bezig met een versie voor de iPad.

Accepteer cookies

Je tablet bedienen via de achterkant, je spieren trainen met je smartphone en een digitale stethoscoop die zelf diagnoses kan stellen; drie slimme gadgets die het leven weer wat makkelijker of leuker kunnen maken. Zou jij een van bovenstaande innovaties gebruiken? Ik hoor het graag in de reacties hieronder.